‘Müslümanları uyuma heveslendirmeliyiz’

Observer İngiliz Muhafazakar Partisi lideri David Cameron’ın, Birmingham kentinde iki gün boyunca Müslüman bir ailenin misafiri olduktan sonra, izlenimlerini aktardığı bir yazıya yer veriyor.


“İngiltere’de yaşayan müslümanlardan almamız gereken dersler” başlıklı yazıda muhafazakar lider entegrasyonun yararlarını savundu.


Toplumsal uyum ve entegrasyonun şu anda ülkenin önündeki en önemli sorunlardan biri olduğunu ileri süren Cameron, “İnsanların kendilerini İngiliz hissetmelerini zorla veya göz korkutmayla sağlayamayız, buna heves edecekleri ortamı yaratmalıyız” diye yazdı.


Müslümanların “günümüzde karşı karşıya olunan terör tehdininin” islami veya islamcı terör olarak anılmasından büyük rahatsızlık duyduklarını aktaran Cameron, “terör tehdidinin gerçek doğasını daha iyi kavramamız lazım” değerlendirmesini yaptı..


İngiltere’de Müslümanlar arasında her türlü ekonomik ve sosyal sorununun yaygın olduğunu vurgulayan Cameron bu koşullar altında İngiliz toplumunun Müslüman gençleri entegrasyona heveslendirmekten uzak olduğu sonucuna ulaştı.


Muhazafakar Parti lideri yazısına son verirken, entegrasyonun karşılıklı bir tavır olduğunu belirtti.


FOTOĞRAF (Faruk Eskioğlu) : Londra Hyde Park’ta namaz kılan Müslümanlar…

802530cookie-check‘Müslümanları uyuma heveslendirmeliyiz’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.