Mısır muhalefeti: Halk sağlığı tehlikede

Muhalefet tarafından öne sürülen ‘Un mamulleri ve halk ekmeği üretilmesi amacıyla, Rusya ve Ukranya’dan, Mısır’a ithal edilen tahılın, gerçekte, ihracatçı ülkelerde hayvan yemi olarak kullanıldığı ve insan sağlık koşullarına uygun olmadığı’ iddiaları, mecliste tartışmalara yolaçtı.

Parlamento’da , geçtiğimiz gün , Mısır Başbakanı Ahmed Nazif’ e yönelik  gerçeklestirilen ‘soru oturumu’nda, gündeme getirilen tartışmalara, bugün de hükümet bakanlarına yönelik sorularla devam edildi.

‘Mısır’da yaşanan ekonomik sorunlar,enflasyonun dramatik  bir şekilde yükselişi, gıda sıkıntısına henüz  çözüm getirilemeyişi, tahıl kıtlığı mücadelesi  ve ithaliyle ilgili bakanların durumu kontol altında tutmadaki başarısızlık iddiaları’  meclisteki soru oturumunun ana başlıklarını oluşturdu.

Oturumda ele alınan diğer konular arasında ’Mısır’da uygulanan özelleştirme programında, hızla artan yolsuzluk ve kayırma iddiaları; ülkeyi kalkındırma projeleri için ayrılan kamu fonlarının farklı yönlerde kullanılması; hükümetin Israil’le ilişkileri’ yoğun eleştirilerle  gündeme getirildi.

Parlamento sözcüsü Fethi Sorour, soruların çokluğu ve zamanın kısıtlı oluşu nedeniyle ‘hükümete yöneltilecek  tüm soruların, öncelikle resmi belgeler olarak hazırlanıp, meclise bu şekilde sunulması gerektiğini’ belirterek ‘ aksi halde, ortaya atılan soru ve iddiaların dikkate  alınmayacağını’ açıkladı.
Diğer  yandan, Sorour, ‘medyada ele alınmış konuların, meclis gündeminde tartışılmayacağını‘ özellikle vurgularken, ’oturumda ele alınacak soruların tartışılmasında, konu başına 30 dakikalik zaman sınırlaması ‘ geritdi.

Karar, muhalefet partisi üyeleri ve medya mensupları tarafindan ağır eleştirilerle kınandı.

1183500cookie-checkMısır muhalefeti: Halk sağlığı tehlikede

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.