Mısır’daki reform göstermelik …

The Guardian Mısır’daki değişimin göstermelik olduğunu vurgulayarak, “Mısır’ı 24 yıldır otoriter olarak yöneten Hüsnü Mübarek, gelecek cumhurbaşkanlığı seçimlerinde karşısına ilk defa muhalefet adaylarının da çıkabilmesine yeşil ışık yaktı fakat, aday çıkarmak için şart koşulan kurallar öylesine sert ki, şimdilik bu reform adımını sadece sembolik bir jest olarak algılamak mümkün” yorumunu yaptı.

The Guardian “Mısır’da demokrasi ince bir ciladan ibaret” olduğunu belirterek “Muhalefet partileri sıkı denetim altında, yeterli kaynaklardan yoksun ve sandıklara hile karışması adetten” diye yazdı.

Mısır’da son zamanlarda ister sokak gösterileri, ister basın organları olsun, sistemi eleştirenlerin sesini giderek yükselttiğini aktaran gazete, Mübarek’in iktidarında çatlaklar göründüğünü öne sürdü.

Gazeet, ABD Başkanı George W. Bush’un geçen hafta yaptığı konuşmaya gönderme yaparak Başkan’ın Orta Doğu’da demokrasinin yaygınlaştırılması üzerinde durduğunu ve bunun Mısır’ı da kapsadığını belirtti. Gazete, Mısır’daki seçimlerin demokratik ve kurallarına uygun olarak yapılıp yapılmadığını saptamak için uluslararası gözlemcilerin gönderileceğini aktardı.

The Guardian bölgede ABD için Mısır’ın önemli olduğunu vurgulayarak, ülkede yasadışı ilan edilen Müslüman Kardeşler’i muhatap almasının ‘son şey’ olduğunu yazdı.

1105780cookie-checkMısır’daki reform göstermelik …

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.