‘Müşterek çalışma içindeyiz’

Cumhurbaşkanı Gül, Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ile Çırağan Sarayı’nda düzenlediği ortak basın toplantısında konuşmasına, ”Ülkemize çalışma ziyaretinde bulunan aziz kardeşim Mübarek ile gerek baş başa, gerekse heyetlerle yaptığımız görüşmeyi tamamladık” diyerek başladı.

”Bölgemizde yaşanan çok önemli olayları karşılıklı olarak istişare etme imkanı bulduk” diyen Cumhurbaşkanı Gül, şöyle konuştu:

”Türkiye ve Mısır, bu bölgede güvenliğe, istikrara, barışa önem veren iki büyük, önemli ülkedir. Özellikle geçen haftalarda Gazze’de yaşanan büyük trajedi ve üzücü olaylar karşısında, bunların bir daha tekrarlanmaması için müşterek bir çalışma içerisindeyiz. Filistinliler arasında bir ulusal uzlaşı hükümetinin kurulması, ayrılığın giderilmesi konusunda Mısır’ın yaptığı çalışmaları takdir ediyoruz. Biz de bunlara katkı vermek için elimizden gelen faaliyeti gösteriyoruz. Kalıcı bir ateşkesin sağlanması yönünde Mısır’ın bütün çalışmalarını destekliyoruz.”

Gül, Gazze’nin yeniden imarı konusunda 2 Mart’ta Mısır’da bir toplantı yapılacağını ifade ederek, bu toplantıya Türkiye’nin de Dışişleri Bakanı Ali Babacan başkanlığında bir heyetle katılacağını söyledi.

“TÜRKİYE’NİN TUTUMUNU TAKDİRLE KARŞILIYORUZ”

Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ise konuşmasında, ”Türkiye’nin Arap meselesine yönelik destekler nitelikteki tutumunu takdirle karşıladıklarını” söyledi.

Ateşkesin sağlanması konusunda Mısır’ın çabaları ve girişimleri hususunda Türkiye’nin yaklaşım ve tutumunu büyük bir takdirle karşıladığını kaydeden Mübarek, ateşkesten bir gün sonra Cumhurbaşkanı  Gül’ün Şarm El Şeyh’teki uluslararası zirveye katılmasını önemsediğini aktardı.

Mübarek, ayrıca Gazze konusuyla ilgili istişarelerde bulunmak üzere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Mısır’a gerçekleştirdiği ziyareti de takdir ettiğini belirtti.

1187790cookie-check‘Müşterek çalışma içindeyiz’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.