“İmtiyaz değil rekabet istiyoruz”

WTM dolayısıyla Londra’da bulunan Sabancı salı akşamı da merkez Londra’daki Tike restoran’da Pegasus onuruna verilen kokteyde ev sahipliği yaptı. Pegasus resipsiyonuna Büyükelçi Yiğit Alpogan, Başkonsolos Bahadır Kaleli ve Türkiye ve Londra’daki turizm sektörü temsilcilerinden oluşan 200’e yakın konuk katıldı.

Basın ile sohbet fırsatı da bulan işadamı Sabancı, “THY bir kamuoyu kuruluşu, fiyatlar yükseldikce misafirler uçmuyor. Havayollarını korumayalım biz misafirleri koruyalım. Bunun en can alıcı noktası Kıbrıs. Kıbrıs’ta senelerdir bir KTHY var. Vazgeçin bu sevdadan yahu…” dedi.

Sabancı havacılıkta yurt içi ve dışındaki haksız rekabet yaratan korumacılığa karşı çıkarak şu değerlendirmeyi yaptı:

“Eğer rekabet artarsa bizim pazarımız daha da çekici olur. Birleşmeler artar. Bizler de rüştümüzü ispatlar başka şirketler alabiliriz. Biz rekabete açık olmalıyız. Bizden 4 kat daha büyük THY var. Oysa Pegasus 2005’te başladı. Biz imtiyaz değil serbest rekabek istiyoruz. Bunu diyen adam herhalde Easy Jet’e de göğüs gerebilir. Öcelikle kendi evimizde rekabetin düzenlenmesini istiyoruz. Ben misafirlerimi ucuz ve güvenli uçuruyorum.”

Sabancı İngiltere pazarına ilişkin de şunları söyledi:

“İngiltere’de pazarda pay sahibi olmak ve ikincisi de ondan kar etmektir. Biz tam pazar payı edinmek üzereyiz. Biz kimlerle savaşıyoruz.. Bırakın THY’yi Easy Jet ile iki noktada savaşıyoruz. Biz doluluk oranımızı belli bir seviyeye getirdik. Bundan sonra da gelirlerimizi belli bir seviyeye getirmeye çalışacağız. Bunun için de markamızı daha üst seviyeye çıkartmamız lazım. Bunu yapabilmemiz için de İngiltere Türkiye arası yazın haftada 17 seferle bu işler olmaz. Daha fazla uçmamız gerek…”

Pegasus Kıbrıs Genel Müdürü Zeki Ziya da Pagasus’un Kıbrıs uçuşları hakkında bilgi verdi.

Ziya, “Bütün krize rağmen Kıbrıs’ta hava taşımacılığında yüzde 12’lik bir artış var. Bunun tek sebebi Pegasus’tur. Pegasus’un kendi taşımacalığındaki artışı da yüzde 45 dolayındadır. Pagasus olmasa oranlar eksidedir… Eğer Pegasus İstanbul’da Atatürk Havalimanı’na uçma olanağı bulsa Kıbrıs’ta birinci havayolları konumuna yükselecektir” diye konuştu.

826540cookie-check“İmtiyaz değil rekabet istiyoruz”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.