Müdürün böylesi görülmedi!

YUSUF YAVUZ / AÇIK GAZETE – Antalya’nın Alanya ilçesinde görev yapan bir ortaokul müdürünün aynı zamanda bir unlu mamuller şirketinin de müdürü olduğu ortaya çıktı…
 
Antalya’nın Alanya ilçesine bağlı Konaklı beldesinde bulunan Menderes Ortaokulu Müdürü Mustafa Akça, aynı zamanda yasak olmasına karşın Akça Unlu Mamülleri adlı şirketin de müdürlüğünü yürütüyor. Süleymancılar olarak bilinen cemaate yakın olduğu öne sürülen Akça’nın Alanya’daki cemaat yurtlarına devlet okulundan öğretmen yönlendirerek buralarda ders vermesini sağladığı iddia edildi. Akça’nın şirketinin, aynı zamanda cemaat yurtlarının ekmek ihtiyacını karşıladığı da iddialar arasında.
 
2010 yılında Alanya Konaklı’daki Menderes Ortaokulu’nda göreve başlayan okul müdürü Mustafa Akça, aynı zamanda ‘Akçakonak Un ve Unlu Mamülleri Turizm İnşaat Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi’nin de müdürlüğünü üstleniyor.
 
ŞİRKETTE DE OKULDA DA AYNI TELEFON NUMARASI KAYITLI
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın resmi kayıtlarına göre, şirket müdürü olarak görünen Akça’nın, buradaki iletişim bilgilerinde yer verdiği telefon numarasını aynı zamanda Menderes Ortaokulu’nun resmi web sayfasında da kullanması dikkat çekiyor. Müdürlüğünü üstlendiği şirket bünyesindeki Akça Pastanesi adlı işyerinin ilanlarında da aynı telefon numarasını kullanan Akça’nın kanunen yasak olmasına karşın açıkça ticari faaliyette bulunması ve şirket yöneticiliği yapması tartışma konusu oldu.
 
‘CEMAAT YURTLARINA EKMEK SATIP ÖĞRETMEN SAĞLIYOR’ İDDİASI
Sahibi olduğu unlu mamuller şirketinden beldedeki cemaat yurtlarına ekmek satışı yaptığı öne sürülen Akça’nın, aynı zamanda yöneticisi olduğu devlet okulunda görev yapan öğretmenleri bu yurtlara yönlendirerek ders vermelerini sağladığı da iddialar arasında.
 
Konaklı’da 5 tane cemaat yurdu bulunduğu belirtilirken, Menderes Ortaokulu Müdürü Mustafa Akça’nın bu yurtlardan bazılarına yönlendirdiği öğretmenlerin ise, S.Y, N.T, M.B, U.T, S.O ve M.K gibi isimlerden oluştuğu öne sürüldü.
 
YETKİLİLERİN DURUMDAN HABERİ VARMIŞ
Konuyla ilgili bilgisine başvurduğumuz bölgede görev yapan eğitimciler, Menderes Ortaokulu Müdürü Mustafa Akça’nın ticari faaliyetlerinin olduğunu yerel kamuoyunun yanında yetkililerin de bildiğini ancak bu konuda bir yaptırımda bulunulmadığını dile getirdiler.
2064040cookie-checkMüdürün böylesi görülmedi!
Önceki haberYandaş gazeteden çirkin referandum yayını
Sonraki haberEmeğin ressamı Muzaffer Oruçoğlu’nun Londra sergisi
YUSUF YAVUZ
YUSUF YAVUZ (GAZETECİ-YAZAR) Isparta, Sütçüler'de doğdu. 1990’da edebiyatla ilgilenmeye başladı. Deneme ve inceleme tarzındaki ilk yazıları 1996 yılında 'Atatürkçü Ses' Dergisi’nde yayımlandı. Aynı yıl yerel ölçekte yayın yapan kanallarda 'Dönence' başlıklı radyo ve televizyon programları hazırlayıp sundu. 1999 yılında Antalya'da kurulan Müdafaa-i Hukuk Dergisi’nde yazmaya başladı. 2001’de Gazete Müdafaa-i Hukuk’ta Muhabir-Temsilci olarak görev aldı. Daha sonra adı 'Yeniden Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk' olan dergiyle bağını temsilci-yazar olarak sürdürdü. 2001-2007 yılları arasında Kaş Kitap Şenliğini organize ederek başta çocuklar ve gençler olmak üzere yöre insanının kültür, sanat ve edebiyat çevreleriyle buluşmasını sağladı. 2005 yılında Muğla ve Antalya arasındaki sahil bandında yaşanan yabancılara toprak satışına ilişkin yaptığı araştırmalar önemli etkiler yarattı. Deneme, inceleme, röportaj, düz yazı, haber ve yorumları; Cumhuriyet Akdeniz, Odatv, Yeni Harman, Edebiyat ve Eleştiri, Yolculuk, Evrensel, Atlas, Magma, Aydınlık, Birgün, Açık Gazete gibi dergi ve gazetelerde yayımlandı. Antalya merkezli VTV Televizyonunda, Pelin Gel Ağan'la birlikte 'İki Ağaç İçin' adıyla 16 bölümden oluşan bir program hazırlayıp ve sundu. Kanal V Televizyonunda, Biyomühendis Çağlar İnce ile birlikte, Yörük kültürünü ve tarihsel köklerini ele alan 'Islak Çarıklar' adlı belgesel haber programı hazırlayıp sundu. Araştırma yazılarından bazıları, 'Yer Bize Çimen Verdi' ve 'Darağacına Takılan Düşler' adıyla belgesel filmlere de konu olan Yavuz, şu sıralar 'Islak Çarıklar' adlı bir belgesel haber programı için çalışmalarını sürdürüyor. Ağırlıklı olarak arkeoloji, çevre, kentsel dönüşüm ve tarım konularını ele alan çalışmalar yapmayı yazılı ve görsel medyada sürdüren Yavuz, yıkım politikalarıyla tarımdan hayvancılığa, kültürden mimariye kırsal yaşamın dönüşümünü ele alan araştırma yazılarıyla tanınıyor. Ziraat Mühendisleri Odası Basın Ödülü, Çağdaş Gazeteciler Derneği Belgesel ödülü, Türkiye Ziraatçılar Derneği Tarım ödülü, Kubaba Derneği kültür hizmeti ödülü'nün yanı sıra Türkiye Ormancılar Derneği gibi çeşitli meslek odası, kurum ve kuruluşlar tarafından ödüle layık görülen Gazeteci Yusuf Yavuz, Likya'dan Teke yöresine uzanan coğrafyadaki su kültürüne ilişkin uluslararası bir sanat projesinin de danışmanlığını ve metin yazarlığını üstleniyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.