Muğla’daki orman yangını 18 saatte kontrol altında

Muğla’nın Dalaman ilçesinde çıkıp, Fethiye’nin turistik Göcek Mahallesi’ne kadar yayılan orman yangını, ekiplerin yoğun çabası sonucu 18 saatte kontrol altında alındı. Yangında ilk belirlemelere göre 350 hektarlık alan (490 futbol sahası) zarar gördü.
Dalaman ilçesinin kırsal Karacaağaç Mahallesi’nde dün saat 15.00 sıralarında yangın çıktı. Alevler, yüksek sıcaklık, düşük nem ve şiddetli rüzgarın da etkisiyle hızla yayılıp Fethiye ilçesine bağlı Taşbaşı, Gökçeovacık ve turistik Göcek mahallelerine kadar ulaştı.

Alevlerin tehdit ettiği kırsaldaki Taşbaşı ile Kepez mahallelerinde oturan vatandaşlar tahliye edildi.

  • 15 helikopter, 520 personel, 105 arazöz, 18 dozer ve iş makinesiyle müdahale edildi.

    350 HEKTAR ALAN VE BİR BUTİK OTEL ETKİLENDİ

    350 HEKTAR ALAN VE BİR BUTİK OTEL ETKİLENDİ

    Hızla ilerleyen alevlere karşı ekipler, rüzgarın yönüne göre kontrollü yangın çıkardı. Bu sayede alevlerin ilerleyişinin önü kesildi.

  • Rüzgarın etkisiyle zaman zaman bazı bölgelerde yeniden başlayan yangının söndürülebilmesi için ekiplerin çalışmaları devam ediyor.

  • Göcek Orman İşletme Şefliğinde gazetecilere açıklama yapan Pakdemirli, “Yangın çok büyük olmamakla birlikte yerleşim yerlerini tehdit ettiği için çok ciddiye aldığımız bir yangındı” dedi.

    Pakdemirli, şu ifadeleri kullandı: “Allah’a şükür can ve mal kaybımız yok. Sadece içinde kimse olmayan bir otel bir butik otel, bir miktar etkilenmiş gözüküyor. Bunun dışında önemli bir kaybımız yok görünüyor. Sıcaklık 37 derece, nemin 17 olması ve 40 kilometrenin üstünde rüzgar olması yangının hızla büyümesine neden oldu.”

  • Öte yandan, yangınla ilgili olarak gözaltına alınan bir kişinin serbest bırakıldığı öğrenildi.

2314380cookie-checkMuğla’daki orman yangını 18 saatte kontrol altında

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.