Muhafazakar Türk aday: Howard haklı

Kuzey Hackney ve  Stoke Newington milletvekili adayı Ertan Hürer, Muhafazakar Parti lideri Michael Howard’ın ‘Hasta yabancıya vize verilmesin’ önerisine sahip çıkarak, yabancıların sistemi kötüye kullanılmasından dolayı Ulusal Sağlık Sistemi’nin (NHS) zor durumda kaldığını söyledi.


Açık Gazete’ye mesaj gönderen Hürer, Howard’ın “Ülkeye gelecek turist ya da göçmenlerin sağlık testinden geçmesi ve sağlıklı olduğunu kanıtlayamayana vize verilmemesi gerektiği” önerisini desteklediğini söyledi.


RENDEVULAR UZUYOR


Milletvekili adaylığının yanısıra toplumsal çalışmalarıyla da tanınan Hürer şöyle dedi:


“Ne yazık ki yüzlerce binlerce ‘hastane turistleri’ bu ülkeye gelerek ücretsiz sağlık sisteminden yararlanıyor ve hastane masraflarını bile ödemeden ülkelere geri dönüyorlar… Bu ‘hastane turizmi’ ülkeyi iki konuda olumsuz etkiliyor. NHS hem para hem zaman yitiriyor. NHS’ten yararlanma hakkına sahip, sığınmacı ve göçmenler de dahil İngiltere’de yaşayan pek çok hasta ne yazık ki daha uzun süre doktor ve hastane muayene rendevusu beklemek zorunda kalıyor…”


Micheal Howard’ın gündeme getirdiği “sağlıklıya vize” konusunu tamamen katıldığını belirten Hürer, “NHS’ten yararlananlar Ulusal Sigorta (NI) kesintileriyle NHS’e katkı payı ödemektedir.NHS’in ayakta kalabilmesi için bu ödentiler gereklidir. Sistemi kötüye kullanarak hizmetten karşılıksız yararlanılması doğru değildir” dedi.


Hürer, “Ben nasıl tatile Türkiye’ye gittiğimde hastalanma durumunda doktor ve hastane parasını cebimden ödemem doğru olarak düşünülüyorsa, aynı şekilde  Birleşik Krallık’a turistik amaçla gelenlerden de aynı davranışı beklemek gerekir” diye konuştu…


SEÇME VE SEÇİLME HAKKI


Milletvekili adayı Hürer, 1940’tan bu yana Birleşik Krallık’a göçmeye başlayan Türklerin sayısal çokluklarına karşın siyasi ağırlıklarını koyamamaktan yakınan Hürer, Açık Gazete’nin de aktif destekçileri arasında bulunduğu Seçim Platformu’nun “Seçme ve Seçilme Hakkını Kullan Kampanyası”ndan mutlu olduğunu söyledi.


“Ben yıllardır ‘Sesimiz oyumuzdur. Oysuzluk sessizliktir’ diyerek halkımızı sandığa ve partilerde aktif görev almaya çağırdım. Halkın içinden böylesi bir kampanyanın başlatılması övgüye değer” diyen Hürer şöyle devam etti:


“Türkçe konuşan toplumun yoğun olarak yaşadığı Hackney’de milletvekili adayı olarak içinden geldiğim toplumun sesini parlamentoya taşımayı amaçlıyorum. Mayıs’taki genel seçimlerde sandığa gitmeyi toplumsal bir sorumluluk olarak düşünmeliyiz”

778320cookie-checkMuhafazakar Türk aday: Howard haklı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.