Muhafazakarlar Hürer için biraraya geldi

İngiltere Türk Muhafazakarlar Derneği Londra’da Regency Banqueting Suite’te Ertan Hürer’e destek gecesi düzenledi. Başkonsolos Sanlı Topçuoğlu, KKTC Londra Temsilcisi Namık Korhan, Türk İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Remzi Gür, Türkiye’den AK Parti milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ve pek çok Türk dernek temsilcileri geceye katıldı. Gecede yer alan tanınmış Muhafazakar politikacılar da şöyleydi:


“David  Burrowes, Lionel Zetter, William Macdougall, Nikki Talbot, Peter Forrest, John Moss, Lydia Rivlin, Geoffrey Van Orden, Steven Norris.”


Geceye mesaj gönderen Muhafazakar Parti Genel Başkanı Michail Howard, Türkiye’nin müzakere sürecini başarıyla tamamlayarak AB’ye tam üye olacağını belirtti. Howard, iktidara gelmeleri durumunda; daha çok polis, temiz hastaneler, daha az vergi, disiplinli okul ve göçmenleri kontrol etme sözü verdi.


Milletvekili adayı Ertan Hürer de kendisine verilen destekten çok memnun olduğunu vurgulayarak, “Türkçe konuşan toplumun yoğun olarak yaşadığı Hackney’de milletvekili adayı olarak içinden geldiğim toplumun sesini parlamentoya taşımayı amaçlıyorum. Mayıs’taki genel seçimlerde sandığa gitmeyi toplumsal bir sorumluluk olarak düşünmeliyiz” dedi.


ERTAN HÜRER?


Ertan Hürer, 31 Ekim 1961’de altı kardeşin Londra Hackney’de doğdu. Ailesi 1950’li yıllarda Londra’ya göçen ilk Kıbrıslı Türkler’dendi.


Ertan’ın iyi bir eğitim alır ve 20 yaşında London University, Queen Marry College’de ekonomi bölümünü bitirir. Middlesex Politeknik de bir yıl muhasebe okur.


İngiltere’nin en büyük muhasebe şirketlerinden Baker Street’deki DO Stoy Hayward’da işe başlar. 1994’de kendi işi Hurshens Chartered Accountants’ı kurar.


Hürer, politik yaşamında çıtayı biraz daha yükselterek milletvekilliği olarak toplumun sesini Westminister Parlamentosu’na taşımaya karar verir. Hürer, Müslüman karşıtlığının yükseldiği bir dönemde İngiltere tarihinde bir ilki başararak Muhafazakar Parti içinden milletvekiliğine yaklaşan ilk Türk oldu.


1983’de ikinci kuşak Kıbrıslı Türk Aliye hanım ile evlenen Ertan Hürer’in iki oğlu var.

778560cookie-checkMuhafazakarlar Hürer için biraraya geldi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.