‘Muhafazakarların AB korkusu saçma’

Pazar gazetesi The Observer İngiltere’de iktidarda bulunan İşçi Partisi ile ana muhalefet Muhafazakar Parti’nin arasında AB üzerinde yaşanan tartışmayı sayfalarına taşıdı.


İngiltere’nin eski Avrupa’dan sorumlu bakanı Denis MacShane, Muhafazakar Parti lideri David Cameron’a “David, AB kalıcı, iyisi mi sen de katıl” diye seslendi.


İngitere’de demir lady Margaret Thatcher’in partisi Muhafazakarlar, AB’nin ulusal egemenlik haklarından kabul edilemez düzeyde feragat gerektirdiği öne sürüyor…


Blair hükümetinde Avrupa’dan sorumlu bakan olarak görev yapan Denis MacShane ise The Observer’de kaleme aldığı yazısında, Muhafazakar Parti liderinin dile getirdiği benzer kaygıların tümüyle saçmalık olduğunu ileri sürdü.


İngiltere’de milyonlarca kişinin birlik üyeliğinin faydasını gördüğünü yazan eski bakan, iddiaların tersine, birlik boyunca yeknesak bir kurumlaşma yerine farklılıkların bir arada yaşadığı bir ortam olduğunu yazdı.


İşçi Partili eski bakan, 1973 yılındaki üyelikten bu yana AB konusunun İngiliz siyasetinin üzerinde kara bir bulut gibi dolaştığını belirterek, İşçi Partisi’nin şu anda içindeki birlik karşıtlarını kontrol altına aldığını, ancak birlik düşmanlığının Muhafazar Parti’li millekvekillerinin bir çoğunun birbirine bağlayan bir ideoloji haline geldiğini söyledi.

804280cookie-check‘Muhafazakarların AB korkusu saçma’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.