Muhalif Aleviler’den etkinlik

İngiltere Alevi Bektaşi Birlik ve Dayanışma Komitesi, 16. Dönem İAKM Yönetim Kurulu Üyeleri adına “İngiltere Alevi Kamuoyuna Duyuru” başlığıyla yapılan açıklama aynen şöyle:

“Değerli Canlar,

Çoğunuzun bildiği gibi, Geçtiğimiz aylarda Alevi kamuoyunun vicdanını sızlatan ve Alevi kültüründe olmaması gereken bazı olaylar yaşandı. Bunlar Londra Alevi kurumunda süregelen yanlış yönetim anlayışı ve anti-demokratik uygulamalardan kaynaklandı. Yaşananları ve yapılan haksızlıkları mahkemelere, Vakıflar Komisyonu yetkililerine ve hakikate bırakıyoruz.

Hukuken- vicdanen doğru yaptığımızı düşünüyoruz ve sürecin takipçisi olacağız. Dünyanın en önemli şehirlerinden birinde yaşıyoruz ve yine dünyanın en güzel değerlerinden biri olan Alevilik inancına sahibiz. Aleviliği ve demokratik yönetimleri kendi anlayışlarına göre biçimlendirmek isteyen insanlara karşı olduk ve olacağız. Bu anlayışla ‘duyarlı Aleviler’ olarak, ekim ayının ilk haftasında 2,3,ve 4 Ekim 2009 tarihlerinde gerçekleştirilmek üzere bir dizi etkinlik yapma hazırlığı içerisindeyiz.

Bu etkinlikler konser, konferanslar ve seminerlerden meydana gelecek. Sosyal, kültürel ve akademik toplantılar şeklinde gerçekleşecek olan etkinliklere tüm Alevilerin, duyarlı insanların katkı sunmasını ve katılmasını bekliyoruz.

Etkinliklere, Türkiye’de ve Avrupa’daki birçok önemli Alevi liderlerini (Ali Balkız ABF Bşk. Fevzi Gümüş PSAKD Bşk, Tekin Özdil Baş. AABK Temsilcisi, yazar Ali Rıza Aydın), sanatçılarını (Gülcihan Koç, Ergün Efe, Zafer Gündoğdu ve Ozan Dertli Divani) ve milletvekillerini (Kamer Genç (Dersim), Durdu Özpolat (K.Maraş)) Londra’ya davet ettik. Bu etkinliklere katkı sunmak ve çalışmalarda yer almak isteyen tüm “Canlara” açık çağrı yapıyoruz, birlikte çalışalım ve İngiltere’deki geleceğimizi birlikte şekillendirelim.

Gelin Canlar Bir Olalım,
Saygılarımızla.”

HABERLEŞME İÇİN:
İsrafil Erbil 07723926328, Hüseyin Üzüm 07737009226,
Özcan Yalçınkaya 07927173073, Haydar Yılmaz 07958566316

824500cookie-checkMuhalif Aleviler’den etkinlik

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.