Muhalif Başkan, Esad’a el uzattı

Suriye Muhalefeti ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu Başkanı Muaz el-Hatib, Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen Uluslararası Güvenlik Konferansı’nda ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la görüştü.

Görüşme sonrası Katar merkezli El Cezire televizyonuna konuşan Suriyeli muhalif lider Hatib, Esad yönetimiyle yapılacak müzakerelerin rejim değişikliği prensibi üzerine kurulması gerektiğini söyledi.

Suriye Muhalefeti ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu Başkanı Muaz el-Hatib, “Rejim içinden eli kana bulanmamış yetkili kişilerle, Suriye’nin daha fazla yakılıp, yıkılıp tahrip edilmemesi ve akan kanın durdurulması için müzakere masasına oturmayı kabul ediyoruz” dedi.

Muaz el-Hatib’in “eli kana bulanmamış yetkili” sözleriyle Suriye Devlet Başkan Yardımcısı Faruk el Şara’yı kastettiği belirtildi.

Suriyeli muhalif lider Hatib yazılı açıklamada ise, Suriye rejimiyle müzakerelere başlamadan önce 160 bin tutukluyu serbest bırakması ve daha sonra açıklanacak birtakım konularda kolaylıklar sağlanması şartını öne sürdü.

Suriye muhalefeti içerisinde, Hatib’in Esad rejimiyle görüşme isteğini “ihanet” olarak değerlendirenler var. Hatib ise kendisini şu sözlerle savunuyor: “İnsanlarımız ölüyor ve biz buna daha fazla izin vermemeliyiz.”

BM verilerine göre, Suriye’de şiddet olaylarının başladığı Mart 2011’den bu yana 60 binden fazla insan hayatını kaybetti.

1372670cookie-checkMuhalif Başkan, Esad’a el uzattı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.