Muhalif gazeteci kaçırılarak dövüldü

Gazete yetkililerinin bildirdiğine göre, dün akşam saatlerinde haber amacıyla Bakü’nün Badamdar semtine giden Hüseyinli, yanına yaklaşan kim oldukları bilinmeyen bazı kişiler tarafından başının arkasına vurularak bayıltıldı ve bir araçla eski otobüs garajına götürüldü. Ellerini bağlayarak araçtan indirdikleri Hüseyinli’yi dövmeye başlayan şahıslar, gazetecinin parmaklarını kırdı ve boğazından bıçakla yaraladı.

Bayılması üzerine saldırganların öldü sanarak bırakıp gittiği Hüseyinli, kendine gelmesinden sonra yoldan geçenler tarafından hastaneye kaldırıldı. Hastanede çenesine dikiş atılan gazetecinin daha sonra evine gönderildiğini belirten gazete yetkilileri, Hüseyinli’nin çalışmalarının genellikle yolsuzluk ve rüşvet karşıtı olduğunu ifade ederek, saldırının da üst düzey yöneticiler tarafından sipariş edilmiş olabileceğini ileri sürdü.

SALDIRIYA TEPKİLER

Azerbaycan Matbuat Şurası’ndan (Basın Konseyi) saldırıyla ilgili yapılan açıklamada, Başsavcı Zakir Garalov’a çağrıda bulanarak, saldırıyı düzenleyenlerin bulunması ve adaletin karşısına çıkartılması talep edildi. Gazetecilerin Haklarını Koruma Komitesi RUH da, İçişleri Bakanı Ramil Usubov’a başvuruda bulunarak, saldırıyı yapanların bulunması ve gerekli hukuki sürecin başlatılmasının beklendiği ifade edildi.

Başvuruda, 3 kişi tarafından kaçırıldığı belirlenen gazetecinin son dönemde özellikle iktidardaki bazı yöneticilerin yolsuzluk yaptığına ilişkin yazılar yazdığı, saldırının da bu nedenle yapılmış olabileceğine işaret edildi.

Ülkede önde gelen muhalefet partilerinden Müsavat (Eşitlik) ve Halk Cephesi (AHCP) de birer açıklama yayınlayarak, saldırıyı kınadıklarını bildirdi. Açıklamalarda, saldırının sorumlularının bir an önce bulunmasının talep edildiği kaydedildi. Yine muhalefet yanlısı gazetecilerden Elmar Hüseynov, Mart 2005’te Bakü’de evinin yakınında uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmişti. (AA Mehmet Aksu)

1124490cookie-checkMuhalif gazeteci kaçırılarak dövüldü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.