Muhalifler mahkemeye gidiyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kalp operasyonu nedeniyle bir süre rölantiye alınan kongre kazanı kaynamaya devam ediyor. Genel Merkez’in, 543 imzayla kongre talebine yanıt vermeme kararı aldığı öğrenildi. Olağanüstü kongre taleplerini dikkate almayacak olan genel merkez 543 imzaya ilişkin incelemelerini ise sürdürüyor. Genel merkezin işleme aldığı imzalara ilişkin çalışmalarını sürdürdüğü, sonucun en kısa zamanda kamuoyuyla paylaşılacağı dile getiriliyor.

Muhalefeti muhatap almayan genel merkez amaliyattan sonra dinlenen Bahçeli’nin dönüşünü bekliyor. Bahçeli’nin imzacı delegelere karşı tavizsiz tutumunu sürdüreceği, hakaret boyutunda açıklama yapanların disipline sevki, imza veren belediye, ilçe ve il bakanlarının görevlerini bırakmaları, delegelikten de istifa etmeleri gibi bir çok uygulamayı hayata geçirmeye hazırlandığı dile getiriliyor.

Haftaya dava

Muhalifler ise Bahçeli’nin ameliyat sonrası tutumunu değiştirmeyeceği ve muhatap alınmayacakları istihbaratı üzerine mahkeme yolunda. Meral Akşener, Koray Aydın ve Sinan Oğan’ın avukatları bu hafta sonu bir araya gelerek, yol haritası belirleyecek. Edinilen bilgilere göre muhalefet genel merkezin kararını beklemeden haftaya Sulh Ceza Mahkemesi’ne başvurup kayyum atanması talebinde bulunacak. ÖNDER YILMAZ / Milliyet

1476870cookie-checkMuhalifler mahkemeye gidiyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.