‘Muhalifleri silahlandırabiliriz’

Savunma Bakanı Chuck Hagel, ABD’nin Suriyeli muhaliflere silah tedarik edilmesini ‘açıkça dile getiren’ ilk üst düzey ABD’li yetkili oldu.

Geçen yıl ABD Başkanı Barack Obama, Hillary Clinton’ın benzer bir önerisini reddetmişti. Washington’da konuşan Savunma Bakanı Hagel, muhaliflerin silahlandırılması ihtimalini gündeme taşısa da, henüz bu yönde bir karar alınmadığını belirtti.

“İsyancıları silahlandırmanın seçeneklerden biri” olduğunu ifade eden Hagel, “Seçeneklere bakıyorsunuz ve tekrar düşünüyorsunuz, bu yaptığınız veya yapacağınız anlamına gelmiyor. Uluslararası toplumla birlikte, neyin mümkün olduğu veya hedeflerimize ulaşmamıza nelerin yardımcı olacağı gibi değerlendirilmemiz gereken seçenekler var” dedi.

Hagel ile ortak basın toplantısında konuşan İngiltere Savunma Bakanı Philip Hammond da ‘Avrupa Birliği’nin ambargosu nedeniyle muhaliflere silah temin edemediklerini’ ifade etti. Hammond, ‘Irak’ın işgali için gerekçe olarak gösterilen ve asılsız çıkan kitlesel imha silahları olduğu iddialarını’ halkın hatırladığını belirtip “Plan yapmamız ve harekete geçmemiz için çok net ve çok sağlam kanıtlara sahip olmamız konuşunda güçlü, ortak bir görüş var” diye konuştu.

Suriye hükümeti, ‘kimyasal silah kullandığı’ iddialarını yalanlıyor ve Batılı ülkelerin suçlamaları için “inandırıcılığı yok” yorumunu yapıyor.

1381050cookie-check‘Muhalifleri silahlandırabiliriz’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.