Muhazakârların yeni lideri Cameron

Ülke genelindeki 253 bin üyenin posta yoluyla kullandıkları oy verme işlemi bu sabah sona erdi ve oy sayım işlemine geçildi. Sonucun açıklanması öncesinde, görevini bırakan lider Michael Howard bir konuşma yaptı.


Howard, konuşmasına “Bu parti lideri olarak son gösterim ve çok uzun sürmeyecek” sözleriyle başladı. Son bir kaç ayın, Muhafazakâr Parti’nin farklı yönlerini ortaya çıkardığını belirten Howard, yeni liderin tüm partiden destek göreceğine emin olduğunu söyledi.


David Cameron parti delegelerinden 134,446 oy alırken David Davis 64,398 kişiden destek gördü. David Davis, sözlerine kampanya ekibine teşekkür ederek başladı.


Bu sürecin sadece Muhafazakâr Parti’nin liderini seçmek için değil, gelecek seçimleri kazanmak için atılan önemli bir adım olduğunu ifade etti. Parti’nin yeni lideri David Cameron, seçim sürecinin hem parti hem de ülke için çok önemli bir ilerleme göstergesi olduğunu belirtti.


Parti içinde uzun bir süreç yaşandığını belirten Cameron, “Kazanmak için değişmemiz gerektiğini söylemiştim. Kazandığıma göre, artık değişeceğiz. Partimizde, yeterli oranda temsil edilmeyen kadınların gerektiği şekilde temsil edilmesini sağlayacağız. Görünüşümüzü değiştireceğiz. Düşünce şeklimizi değiştireceğiz. Davranışlarımızı değiştireceğiz” dedi.


Önlerinde zorlu bir dönem olduğunu belirten David Cameron, “Bundan böyle gazete manşetleri için siyaset yapmayacağız” dedi.


İLGİLİ KÖŞE YAZISI: İNGİLTERE’DEN Gün Güngör / Anasını da sevmezdim

785890cookie-checkMuhazakârların yeni lideri Cameron

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.