Muğla ve Balıkesir’de orman yangını

Geçen günlerde Muğla Belediyesi tarafından hizmete açılan Şehitler Anıtı’na 100 metre mesafede bulunan ormanlık alanın 3 farklı bölgesinde çıkan orman yangınına itfaiye ekipleri müdahale etti.


Muğla Belediyesi itfaiye ekipleri, rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangına müdahalede yetersiz kalınca, Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinden yardım istendi.


Söndürme çalışmalarına, 2 helikopter, 10 arazöz ve 50 orman işçisi de destek verirken, yangının çıktığı alanın karşısında bulunan Ergediği mevkisinde de orman yangını başladı.


Olayla ilgili soruşturma başlatan jandarma ve polis ekipleri, yaptıkları ilk incelemede, yangınların kasıtlı olarak çıkarıldığı izlenimiyle soruşturma başlattı. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin, ormanlık alandan 18-20 yaşlarında 3 kişinin ayrıldığını gördüklerini belirtmeleri üzerine, verilen eşkaller üzerinde çalışma başlatıldı.


Yangın nedeniyle Muğla-Bodrum-Milas istikametine giden kara yolu ulaşıma kapatıldı.


SINDIRGI’DA ORMAN YANGINI


Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde orman yangını çıktı. Kertil köyü yakınlarında, Köletutuldu mevkisindeki kızılçam ormanında, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.


Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangına, Balıkesir ve Sındırgı orman işletme müdürlüklerinin yanı sıra çevre il ve ilçelerin orman ekipleri ile askeri birlikler tarafından müdahale edildi.


Söndürme çalışmalarına 3 helikopter de destek veriyor.

1046740cookie-checkMuğla ve Balıkesir’de orman yangını

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.