Mumcu, Demirel’in şapkasına talip

ANAP Genel Başkan Yardımcısı Abdülbaki Erdoğmuş başkanlığındaki MKYK tarafından kongre çalışmaları için yetkilendirilmiş heyet, bağımsız Isparta Milletvekili Erkan Mumcu’yu ziyaret ederek, ANAP’a davet etti.


Erkan Mumcu’nun ofisindeki ziyaret, yaklaşık bir saat sürdü. Toplantının ardından açıklama yapan Erdoğmuş, siyasette yeniden hareketlenme başladığını, bu hareketlenmeye paralel olarak Erkan Mumcu’yu partiye davet için ziyaret ettiklerini söyledi.


ANAP’tan ayrılışından bugüne kadar geçen süreci yeniden gözden geçirdiklerini belirten Mumcu, ”Onlara, önemli olanın benim kararım değil, ANAP’ın yeniden yapılanma sürecine açık olup olmadığı konusunda kamuoyuna açık bir taahhütte bulunup bulunmayacağı olduğunu ifade ettim” diye konuştu.


Mumcu, mevcut haliyle siyaset kurumu ve siyasi partilerin, Türkiye’nin birikmiş sorunlarını çözme konusunda yetersiz olduğunu savundu.


”Önemli olan, Erkan Mumcu ile ANAP arasında mutabakat değil, ANAP’ın kendisini Türkiye’ye açıp açmayacağı, güçlü, esaslı yeniden yapılanmaya ve yenileşmeye açık olup olmadığıdır” diyen Mumcu, ”ANAP, yeniden yapılanmaya ve yenileşmeye, halka ve denetimine açık olacaksa, bu kararımın olumlu yönde gelişmesi bakımından önemli bir adım sayılacaktır. Bu noktada olumlu cevap verebileceğimi kendilerine ifade ettim. Şimdi bu konuda kamuoyuna beyanda bulunmalarını bekliyorum” şeklinde konuştu.


Basının sorusu üzerine de, “Benim için genel başkanlık olmazsa olmaz bir koşul değildir” diyen Mumcu, “Daha önce partide teklif ettiğim ama gerçekleşmeyen yeniden yapılanmanın tamamlanması, partinin halkın denetimini açılması konusunda iradeyi görmek isterim. Bu varsa diğerleri sonradan görüşülür” dedi.

1019510cookie-checkMumcu, Demirel’in şapkasına talip

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.