Mumcu, Londra’da müjdeli konuştu

8- 11 Kasım tarihleri arasında Londra Excel’de düzenlenen ‘Dünya Turizm Fuarı’na (WTM),  ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu da katıldı.

 

Kültür Mumcu’ya fuar gezisinde,  TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Mustafa Demir ve bazı üyelerinin yanı sıra, Antalya, Muğla, Aydın Valileri, İstanbul Vali Yardımcısı ile  Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri de eşlik etti.

 

Mumcu, fuar alanında Türk acentelerinin standlarını tek tek gezerek, firma sahiplerinin sorunlarını dinledi.

 

‘HEDEF 20 MİLYON TURİST’ 

Erkan Mumcu, fuarda basının sorularıın yanıtlarken, 2007 için hedefledikleri 17.5 milyon turist sayısına bu yıl ulaşma başarısını gösterdiklerini söyledi. Mumcu,  2005 yılı için,  çıtayı daha da yükselterek,  20 bin turist getirmeyi hedeflediklerini belirtti.

 

‘Bu yıl sonunda dünyadaki ikinci tatil destinasyonu olduğumuzu tescil ettireceğiz’ diyen Mumcu, Yunanistan’la olan ezeli rekabetin artık son bulduğunu ve şu anda İspanya gibi bir dünya deviyle yarıştıklarını sözlerine ekledi.

 

TÜRKİYE ÇIKARMASI

Türkiye, bu yıl 25’incisi düzenlenen WTM,  Londra Kültür ve Tanıtma Müşavirliğince kiralanan toplam 720 metre karelik dev bir standla yer aldı. Stantda bireysel katılımcı kuruluşlara tahsis edilen 21 adet özel stand ile Çanakkale, Antalya, Muğla, İç Anadolu- Kapadokya, Ege Bölgesi, İstanbul, Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ve Türk Hava Yolları standlarından oluşan 31 temsilci katıldı. Türkiye görselleriyle bezenmiş stanta ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi.

 

TÜROB( Türkiye Otelciler Birliği) Başkanı Ahmet Barut, İngiltere pazarının  Türk turizmi açısından önemine dikkat çekerek, bu yıl hedeflerinin Türkiye’ye 2 milyon turist getirmek olduğunu belirtti.

 

TUYLUOĞLU MEMNUN

Londra Kültür ve Tanıtma Müşaviri Tolga Tuyluoğlu, Türkiye standına gösterilen ilgiden oldukça memnun olduğunu vurgulayarak Türkiye’nin geçen yıl ilk kez Yunanistan’ı geride bırakma başarısını gösteridğini söyledi.

 

Londra’da düzenlenen ‘Dünya Turizm Fuarı’na katılan Türk turizm acentelerinin de gösterilen ilgiden memnun olduğu gözlendi.

 

Marmaris Otelciler Birliği Başkanı ve Martı Otelleri Genel Müdürü Tayfun Başkurt, Marmaris’in İngilizler tarafından en çok tercih edilen destinasyonlardan biri olduğunu hatırlatarak, mevcut standartları yükseltmeyi hedeflediklerini belirtti.

 

WTM ÖNEMLİ BİR FUAR

WTM, ITB Berlin ve MITT Moskova fuarları ile birlikte turizm alanında dünyanın en büyük üç fuarından biri olarak kabul ediliyor.

 

Fuara, 191 ülkeden 44 bin turizm acentesi ve bireysel kuruluşlar katıldı. Birbirinden ilginç dizaynlardaki stantlar ve yöre dansları fuara renk kattı.

 

Hilal YILMAZ/DHA

1095730cookie-checkMumcu, Londra’da müjdeli konuştu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.