Mumcu’nun katili Vakit’ten mi?

Bu kişilerden biri olan Selahattin Eş’le ilgili verilen bilgiler Vakit gazetesi yazarı Selahattin Eşçakırgil’le neredeyse birebir tutuyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca gazeteci Uğur Mumcu suikastiyle ilgili haklarında tutuklama kararı çıkartılan 4 isimden biri Selahattin Eş. İddianamede, Eş hakkında “Mehmet Oğlu Hasibe’den olma, 1942 doğumlu Samsun ili Kavak ilçesi Muratbeyli köyü nüfusuna kayıtlı. İran-Tahran’da ikamet eder” şeklindeki ifadelere yer veriliyor.
Haberin devamı

İddianameye göre; Selahattin Eş, 12 Eylül 1980 askeri darbesinden sonra Türkiye’den kaçarak rejim karşıtı faaliyetlerini Tahran’da sürdüren bir kişi. Selahattin Eş’in, Genel Direktörlüğü’nü Hüseyin Şeriat Medari’nin yaptığı Keyhan gazetesinde yetkili bir kişi olduğu belirtiliyor.

Ayrıca Türkiye’den İran’a örgütsel eğitim için gönderilen örgüt elemanlarının Eş’le irtibat kurduğu da iddianamedeki bilgiler arasında yer alıyor.

İddianamedeki bu bilgiler, Türkiye’de de yakından bilinen bir köşe yazarıyla çok büyük benzerlikler taşıyor.

Selahattin Eş’in aslında bir süre öncesine kadar Anadolu’da Vakit gazetesinde köşe yazıları yazan Selahattin Eşçakırgil olduğu iddia ediliyor.

Eşçakırgil’in de, Selahattin Eş gibi, 12 Eylül darbesinin ardından İran’a gittiği ve uzun süre Tahran’da yaşadığı, yazılarını da yurtdışından gönderdiği biliniyor.

Selahattin Eşçakırgil, yazar Hüseyin Üzmez’in cinsel istismar davasında takındığı tutum nedeniyle Vakit gazetesini eleştiren bir yazı kaleme almış, ardından haftalık yazı sayısı azaltılınca gazeteden ayrılmıştı. (NTV)

1186500cookie-checkMumcu’nun katili Vakit’ten mi?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.