‘Mumcu’nun önerisini henüz tartışmadık’

Kapusuz, AK Parti’nin başından beri uzlaşmayla problemleri aşmayı tercih eden bir yol izlediğini hala da bu ısrarının sürdüğünü belirterek, ”Toplumda bu konuda bir uzlaşma var ama kurum ve kuruluşların farklı yaklaşımları mevcut. Böyle olunca burada da bir mutabakatı önemsiyoruz. Son zamanlarda yapılan bir takım açıklamalar, bu problemin çözümü istikametinde bir yaklaşımı da ortaya koymaktadır. Ancak şu anda ne sayın Mumcu’nun önerdiği konuyu kendi içimizde gündeme alıp tartışmış değiliz” dedi.


Kapusuz, referandum yerine anayasa değişikliğine nasıl baktıkları sorusuna ise, ”Referandumdan hiç kimsenin çekinmemesi lazım. Dolayısıyla referandum nihayetinde, halka gitmek demektir. Halk bir şeye karar veriyorsa çekinmemek gerek” dedi.


Yakın bir tarihte başörtüsü için Anayasa değişikliği düşünüp düşünmedikleri sorusunu da Kapusuz, ”Bu siyasi bir karardır. Partimizin ve Hükümetimizin bu konuda bir karara varması ve bunu da kamuoyu ile paylaşması gerekmektedir. Şu anda bizim gündemimizde, sürekli gündeme taşınan bazı konularla ilgili verilmiş bir kararımız yok. Eğer ihtiyaç olursa otururuz, bu konuları kendi içimizde tartışır, karar verir ve milletimizle de paylaşırız. Bizim bu konuda Anayasa değişikliği ile ilgili alınmış bir kararımız yok” dedi.


Salih Kapusuz, gündemlerinde referandum olmadığını söyledi. Kapusuz, ” Ancak, halkın faydasına olan her şeyde varız. Halkımız için buralardayız” diye konuştu.



 

1022240cookie-check‘Mumcu’nun önerisini henüz tartışmadık’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.