Munganlı Kürt aydınlardan destek

Murathan Mungan’ın da aralarında bulunduğu 50’ye yakın sanatçı ve yazar tarafından imzalanan kamuoyuna çağrı metninde, ”Başbakan Erdoğan’ın Ankara ve Diyarbakır’da Kürt sorununa dönük verdiği mesajların önemsendiği ve desteklendiği” bildirildi.


Konuya ilişkin basın toplantısında konuşan gazeteci-yazar Eyyüp Demir, Başbakan Erdoğan’ın Kürt sorunu konusunda kullandığı birtakım ifadelerin çok sıcak etki yaptığını, bunun üzerine gazeteci-yazar Ömer Leventoğlu ile Kürt yazar ve sanatçılarına dönük çağrı metni hazırladıklarını söyledi.


Demir, barış sürecine ve demokratik açılımlara fırsat verilmesi çağrısını içeren metni 50’ye yakın sanatçı ve yazarın imzaladığını kaydetti. Çağrı metninde, ”İmzası bulunanlar diyoruz ki, şiddet kayıtsız ve koşulsuz bir biçimde sona erdirilmelidir. Aksi takdirde bu tarihsel demokratik açılım siyasetinin karşılık bulamadan sona ermesi hepimize kaybettirecektir” denildi.


İMZASI BULUNANLAR


Metinde imzası bulunduğu belirtilen isimler şunlar:


Ahmet Bingöl (Yazar), Altan Tan (Yazar), Cemil Oğuz (Yazar), Ceyhun Suvari (Öğrt. Görv-Yazar), Cebbar Barış (Sanatçı), Çerkez Karadağ (Sanatçı); Davut Özalp (Gazeteci-Yazar), Diyar (Müzisyen), Eyyüp Demir (Gazeteci-Yazar), Evdila Koçer (Yazar), Ferhat Tunç (Müzisyen), Ferhat Sağnıç (Yazar), Fırat Başkale (Müzisyen), Gülten Kaya, Hasan Kaya (Yazar), İlhan Bakır (Yönetmen), İsmail Göldaş (Yazar), Kemal Orgun (Sanatçı), Kemal Ulusoy (Sanatçı), Kemal Varol (Yazar), Mahsun Kırmızıgül (Müzisyen), Mehmet Çelik (Yazar), Mehmet Metiner (Yazar), Mehmet Öndül (Müzisyen), Muhsin Kızılkaya (Yazar), Murat Batgi (Sanatçı), Murathan Mungan (Yazar), Murat Uyurkulak (Yazar); Müslüm Yücel (Yazar), Nesimi Karikuta (Yazar), Orhan Miroğlu (Yazar), Ömer Leventoğlu (Gazeteci-Yazar), Orhan Koçak (Yazar), Sami Kan (Gazeteci-Yazar), Sedat Yurtdaş (Yazar), Selhaddin Aydar (Yazar), Selim Temo (Yazar), Servet Kocakaya (Müzisyen), Süleyman Çevik (Yazar), Şeyhmuz Diken (Yazar), Turhan Yapıştıran (Müzisyen), Vedat Çetin (Yazar); Veysi Ülgen (Yazar), Yavuz Ekinci (Yazar), Yıldız Çakar (Yazar), Zana Server (Yazar).


DTH İÇİN İNCELEME


Öte yandan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, kapatılan DEP’in eski milletvekilleri tarafından kurulan partileşme sürecindeki Demokratik Toplum Hareketi’ni incelemeye aldı.


Başsavcılık, Leyla Zana ve arkadaşlarının yaptığı açıklamalar ile harekete katılan DEHAP’ın bildirilerini, Siyasi Partiler Yasası’nın, “Azınlık yaratılmasının önlenmesi ve bölgecilik yasağı” başlıklı maddeleri kapsamında inceleniyor.

1023790cookie-checkMunganlı Kürt aydınlardan destek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.