Murdoch, hükümeti çatlattı

Daily Telegraph, koalisyon hükümetinin küçük ortağı Liberal Demokratların lideri ve Başbakan yardımcısı Nick Clegg’in, BSkyB televizyon kanalının ihalesinden sorumlu olan Kültür Bakanı Jeremy Hunt hakkında da bağımsız bir soruşturma açılması yönünde yaptığı talebin, koalisyonu ikiye böldüğünü yazdı.

Gazete, BSkyB ihalesini, medya patronu Rupert Murdoch’ın şirketi News Corporation’a vermek için gizli görüşmeler yaptığı iddia edilen Kültür Bakanı Hunt’ın soruşturulmasını isteyen Clegg ile buna karşı çıkan Başbakan David Cameron arasında fikir ayrılığı olduğuna dikkat çekti.

Haberde, Hunt’ın geçen ay Leveson soruşturması dâhilinde verdiği ifade ardından hakkında soruşturma talebi açıldığı açıklansa da, Başbakanlık kaynaklarının bu iddiayı yalanladığı hatırlattı.

Daily Telegraph gazetesi, koalisyonun küçük ortağı Nick Clegg ile Başbakan David Cameron arasında daha önce bazı siyasi konularda fikir ayrılıkları yaşandığına, ancak bu son uyuşmazlığın kişisel düzeyde yaşanan en büyük gerginlik olduğuna dikkat çekti.

843560cookie-checkMurdoch, hükümeti çatlattı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.