Muro Londra’da protesto edildi

Londra’da faaliyet gösteren Göçmen İşçiler Kültür Derneği (GİK-DER) üyesi 30’a yakın genç, filmin vizyona girdiği Lee Waley Odeon sinemasının önünde Muro filmini protesto etti.


“Muro, kontrgerilla karakteridir”, “Kontrgerilla filmlerine son”, “Yaşasın halkların kardeşliği”, “Muro filmi gösterimden kaldırılsın” yazılı dövizlerle gösteri yapan eylemciler, filmi izlemeye gelenlere de sinemaya girmemeleri telkininde bulundu.


Protestoda dağıtılan “Devrimcilerle dalga geçmeye izin vermeyeceğiz” başlıklı GİK-DER bildirisinde, filmin devrimcileri gözden düşürme amacı taşıdığı öne sürüldü.


Protesto sırasında dağıtılan bildirilerde şöyle denildi:


“Onların dalga geçtikleri devrimciler, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye ve Kürdistan’da işçi ve emekçileri savunmak amacıyla günlerce işkencede kaldılar fakat ser verip sır vermediler. İşkenceciler önünde boyun eğmediler, işkencecileri kendi zindanlarında yenilgiye uğrattılar. Bu film, sizin ailelerinizle, dostlarınızla, sizinle dalga geçiyor, sizin değerlerinize saldırıyorlar. Unutmayın, çoğunluğunuz Kürt kökenli ve yine çoğunluğunuzun ailesi ilticacı. İlticacı çünkü aileleriniz, devlete karşı mücadele verdiği, devrimcileri ve Kürt yurtseverlerini desteklediği için baskı gördü, işkence gördü, cezaevlerinde yattı…”

819080cookie-checkMuro Londra’da protesto edildi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.