Mursi de sallanıyor…

Times uyarının iktidarın Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye devredilmesinden bu yana, Mısır Ordusu’nun yaptığı en doğrudan müdahale olduğunu belirtiyor.

Gazete, Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Abdül Fettah el Sisi’nin ‘halkın iradesine saldırıya izin vermeyeceklerini’ söylediğini ve ‘Toplumda bir bölünmüşlük var bunun sürmesi Mısır devletine karşı bir tehdittir. Bir uzlaşma olması gerek’ dediğini yazıyor.

Gazete Müslüman Kardeşler öncülüğündeki Mursi yönetiminin muhaliflerinin ‘İsyan Kampanyası’ adlı bir hareket başlattığını ve hareketin gelecek Cuma günü Mursi’nin iktidara gelişinin birinci yıldönümünde, Mursi’yi devirmek amacıyla ülke çapında gösteriler yapılması çağrısında bulunduğunu belirtiyor.

15 milyon kişinin Mursi’nin derhal istifasını ve erken seçime gidilmesini isteyen dilekçeyi imzaladığını söyleyen gazete, ‘Cumhurbaşkanı büyük ihtimalle devrilmeyecek ama çok sayıda kişi şiddet olaylarından korkuyor. Geçen Cuma 100 bin İslamcı başkent Kahire’de Mursi’ye destek için yürüdü. Bu cuma için de gösteri çağrısında bulundular’ diyor.

Times ayrıca, İsyan Kampanyası hareketinin ülkenin ekonomik, sosyal ve siyasi sorunlarına öfkeli ve devletin İslamileştirildiği algısına sahip kitleleri birleştirdiğini yazıyor.

Sekiz genç laik eylemci tarafından liderliği yapılan hareketin Mursi karşıtı kampanyasına geniş destek aldığı, ancak henüz kendi programlarını ortaya koymadıkları da kaydediliyor.

1387010cookie-checkMursi de sallanıyor…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.