Musa: Suriye Lübnan’dan çekilecek

Amr Musa, Şam’da Suriye Suriye’nin çekilme sinyaline rağmen protestolar yaşanıyor.  

Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüştü. Amr Musa’nın açıklamasına göre Esad, 1989 Taif Anlaşması’na uyacaklarını ve askerlerin Lübnan’dan çekilmesi için ilk adımı atacaklarını söyledi.

Lübnan’da iç savaşın ardından Suudi Arabistan’da biraraya gelen Lübnanlı parlamenterler tarafından imzalanan Taif Anlaşması, Suriye’nin askerlerinin bir takvim çerçevesinde çekilmesini öngörüyor.

Suriye, geçen yıl Lübnan’da bulunan 14 bin askerinden bir kısmını geri çekerken, bir kısmını da kentlerden kırsal alanlara kaydırdı. Suriye’nin Mayıs ayında Lübnan’da yapılacak seçimler öncesinde, bir miktar askerini daha çekmesi bekleniyor.

Suriye’yi Protestolar
Lübnan’da Suriye aleyhine protesto gösterileri artarak devam ediyor. Beyrut’ta muhalefet tarafından düzenlenen gösteride, binlerce kişi eski başbakan Refik Hariri’nin öldürüldüğü yerde toplandı.

Daha çok Hristiyan ve Dürzilerin katıldığı gösteride, Suriye’nin Lübnan’dan çekilmesi istendi, “özgürlük, egemenlik, bağımsızlık” sloganları atıldı, Suriye yanlısı hükümete de istifa çağrısında bulunuldu.

1099620cookie-checkMusa: Suriye Lübnan’dan çekilecek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.