Musa Taş’ı yitirdik…

Toplumsal çalışmalarıyla tanınan ve Green Lanes’de marka olan restoranların kurucusu Musa Taş (64), tedavi gördüğü Homerton Hastanesi’nde 26 Eylül Salı akşamı yaşamını yitirdi.

Taş’ın dostlarının verdiği bilgiye göre, iki hafta önce Türkiye’de kalp pili takılan Taş, çocuklarını ziyaret için geldiği Londra’da nefes darlığı şikayetiyle 3 gün önce Homerton Hastanesi’ne yatırıldı. Taş’ın Homerton Hastanesi’nde tetkikleri sürerken kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi. Taş ailesi bugün İAKM-Cemevi’nde taziye dileklerini kabul ediyor.

Taş’ın Londra’daki cenaze töreniyle ilgili ayrıntılı bilgi henüz verilmese de merhumun Bursa’da annesinin yanına defnedileceği öğrenildi.

Tunceli kökenli olan ve uzun yıllar Adana Ceyhan’da yaşayan Taş, 1989’da Londra’ya gelmişti. Sol hareket içinde aktif olarak mücadele eden Taş, Green Lanes’de Şelale, Hala ve Gökyüzü restoranlarının kurucuları arasındaydı. 2009’da gazetelere “Hoşçakalın” mesajı vererek Türkiye’ye dönen Taş, Londra’da yaşayan yetişkin oğlu ve kızını ziyaret amacıyla geliyordu.

Taş’ın arkadaşı Askar Yılmaz, facebook’tan şu paylaşılı yaptı:

“Namı Değer Çıplağın Oğlu Musa TAŞ; 1970’lerin fırtına insanı, 26 Eylül 2017 Akşamı fırtına dindi!

Tunceli’den Çukurova’nın sıcak toprağına belenen, büyüyen, toprağın hakkını veren insan!

Çukurova feodallerine başkaldıran cesaret insanı…

Her zamanın öncüsü…

Türkiye’yi Türkiye gibi seven, haksızlığa başkaldıran, her zaman çözüm üreten, pratik insan…

Gerici sistemin ezip yıldıramadığı direnç insanı, “feleğin çemberinden geçmiş,” halk bilgesi, güvenilir insan, özverili insan örneği, dürüstlük anıtı…

insana ve dünyaya özgü tüm değerleri toplamış insan…

O’nu cümlelere sığdırmanın olanaksız olduğu güzel bir günün akşamında kaybettik.

Tanımı olanaksız bir üzüntü içindeyim…

50 yıllık arkadaşım, 50 yılı dolu dolu paylaştığımız insan, bacanağım, eşsiz dost….

Güle güle…

İnsan kirliliğini içinden çıkıp, lekelenmeden gidebilmeyi başardın…

Namı değer Çıplağın oğlu, doyma bilmeyen, çul-çaput, para-pul aşığı ayakaltı adam taslaklarına inat Çıplak gitmeyi başardın.

Güle güle…

Gözün arkada kalmasın…

Sen yapacaklarının çok fazlasını yaptın. Geride bıraktığın o güzel anılar seni unutturmayacak. Yine de her zamanki gibi acele ettin. Daha yapacaklarımız vardı… Güle güle…”

Green Lanes esnafından Hasan Şengöz de arkadaşı Taş’ı şöyle anlattı:

“Güzel insandı. Kırmayan, dökmeyen, dayanışmacı, saygılı toplum insanı… Üretken, çalışkan, sosyal çalışmalara destek veren katılımcı bir insandı ama kendini anlatamadı yeterince. Toplum da anlamadı zaten onu. Hayelleri hep güzeldi zaten, Türkiye’ye dönerken bile topluma veda mesajı ilanı yaptı, mütavaziligi hiç bırakmadı. Topluma karşı hep alçakgönüllü oldu. Saygılarımla gülegüle Musa abi… Star gazeteyi aldığımda ilk tebrik eden, başarılar dileyen tek insandı nur içinde yatsın. Sevenlerine ve ailesine başsağlığı diliyorum.”

AÇIK GAZETE: Musa Taş’ın ailesi ve dostlarına başsağlığı diliyoruz.

2126460cookie-checkMusa Taş’ı yitirdik…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.