Müslüman öğrenciye ırkçılar saldırdı, solcular sahip çıktı

FARUK ESKİOĞLU / LONDRA – Tottenham’da Kolej önünde kapalı giyindiği için ırkçılar tarafından taciz edilen Müslüman kız öğrenci için protesto gösterisi düzenlendi.

Tottenham Seven Sisters metro durağı girişinde geçen salı düzenlenen protestoya Haringey bölgesi sol parti üyeleri, ırkçılık karşıtı organizasyon temsilcileri ve bölge sakinlerinden oluşan kalabalık bir protestocu gurubu katıldı.

Türkce Kürtçe konuyan toplumdan DAY MER üyelerinin de katıldığı sokak gösterisinde yapılan konuşmalarda, ırkçılık ve ayrımcılığın bir türü olan islamfobisine de asla izin verilmeyeceği belirtilerek gereken en sert tepkinin gösterileceği ortak görüşü savunuldu.

Tottenham TUSC milletvekili adayı Jenny Sutton yaptığı kısa konuşmada son günlerde artan ırkçı saldırılara dikkat çekerek “Herkesin inancı ve kendi kültüründe yaşama hakkına yine herkes saygı göstermek zorundadır. Irkçılığın her türüne karşı, ülkedeki bütün renklerin birlikte vereceği yanıt da çok sert olmalıdır” dedi.

İktidarın ve muhalefetin göçmenlere yaklaşımını sert bir dille eleştiren Sutton, “Hükümetin göçmenlere karşı politikası ırkçılığın bir türüdür. Biz sosyalistler göçmenlere ‘hoşgeldiniz ve hoş geleceksiniz’ diyoruz” diye devam etti.

TOTTENHAM’DAKİ SALDIRI

Polis; 28 Eylül saat 19.30’da Tottenham’daki “The College of Haringey, Enfield and North East London” önünde çarşaf giyen 20 yaşındaki Müslüman öğrenciye (20) yaşları 20 ve 30 dolayında olan iki beyaz tacizde bulunarak çarşafını asıldığı belirtildi. Saldırganların Pelham Road’a doğru kaçarak kaybolduğu belirtilen açıklamada olayı görenlerin polise bilgi vermesi istendi.

“Haringey Community Safety Unit”ten Polis Müfettişi Ben Cousin, işlek bir caddede ırkçıların büyük bir cesaretle Müslüman öğrenciye taciz ettiklerini belirterek, “Toplum ve polis asla bu tür saldırılara hoşgörü göstermeyecektir. Irkçılar ve onları motive edenler eninde sonunda yargıya hesap vereceklerdir. Olayın görgü tanıklarını polise yardım etmeye çağırıyoruz” dedi.

Protesto eyleminde polis üzerinde “Ulusal Nefret Suçlarına Karşı Farkındalık Haftası” yazan t-shirtler dağıttı.

2017980cookie-checkMüslüman öğrenciye ırkçılar saldırdı, solcular sahip çıktı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.