Mutafyan: Tasarıya biz de karşıyız

Mutafyan, tasarının ABD Temsilciler Meclisi’nden geçmemesi için çalışacaklarını söyledi.
Antalya’nın Demre ilçesindeki Noel Baba Kilisesi’ni ziyaret eden Mutafyan, gazetecilerin, tasarının ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nde kabul edilmesiyle ilgili sorularını yanıtladı.


Türkiye’deki Ermeni asıllı Türk vatandaşlarının konunun dışında tutulmasını isteyen Mutafyan, tasarının ABD’de iç politika malzemesi yapıldığını ve sürekli gündeme getirildiğini belirtti. Mutafyan, ”Türkiye’deki Ermeni asıllı Türk vatandaşlarının bununla bir ilgisi yoktur. Hepimiz bu yasa tasarısına karşıyız” dedi.


”Tasarı, Temsilciler Meclisi’ne gelirse tavrınız ne olacak?” sorusuna Mutafyan, ”Bu yasa, Türkiye’de yaşayan Ermeni asıllı Türk vatandaşlarının yaşamını etkileyeceği için endişeliyiz. Bu tasarıya karşıyız. Buna sürekli olarak karşı olduk. ABD’deki gerekli mercilere gerekeni yazacağız. Çıkmaması için gerekli çalışmayı yapacağız” yanıtını verdi.
Ermenistan’da konuyla ilgili önyargı olduğunu belirten Mutafyan, Ermenistan ve Türkiye arasındaki karşılıklı ilişki ve ziyaretlerin artırılmasıyla sorunun çözüleceğini kaydetti.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, ”Bu konunun tarihçilere bırakılması” önerisini Ermenistan’ın kabul etmediğini vurgulayan Mutafyan, ”Bu önemli bir teklifti” diye konuştu.

1049230cookie-checkMutafyan: Tasarıya biz de karşıyız

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.