Mutfak kültürleri akademisi kuruldu

13 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulu akademide, üniversitenin yanı sıra bir Şarap Bankası, otel ve kuzeydeki Piemonte bölgesine özgü yemeklerin sunulduğu bir de restoran yer alıyor.

Üç yıl süreli eğitim boyunca “yeme-içme kültürü” ve “kaliteli yemek” temaları çerçevesinde bir eğitimin öngörüldüğü Gastronomi Bilimleri Akademisinin fikir babası ise, Slow Food hareketinin kurucusu Carlo Petrini.

Petrini, Gastronomi Bilimleri Akademisi’nin aşçı yetiştirten bir kurum olmadığını, burada öğrencilerin şarap üreticiliği, beslenme tarihi, mutfak ve gastronomi tarihi, hijyen, ekonomi ve istatistik, zooloji ve botanik konularında ders göreceğini ve uzmanlaşacağını söyledi.

Gastronomi konusunda uzmanlıklarını derinleştirmek isteyenler sonraki iki yılda ise İtalya’nın dünyaca ünlü şarap üretim  merkezlerinde staj yapma olanağına sahip olacak. Bu akademiden mezun olacakların iletişim ve pazarlama uzmanı ya da mutfak kültürleri konusunda uzman, gazeteci-eleştirmen olmaları hedefleniyor.

Emiglia Romagna ve Piemonte bölgesel idareleri ve Slow Food’un girişimiyle kapılarını tüm dünyadan öğrencilere açan akademi, özel üniversite statüsünde.  Mutfak ve lezzet kültürü konusunda uzmanlaşmak isteyenler www.unisg.it adresindenden gerekli ayrıntıları öğrenebilir. Akademiyle doğrudan bağlantı kurmak için, e-mail: [email protected]; telefon: 0172-458511.

1098310cookie-checkMutfak kültürleri akademisi kuruldu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.