Mutlulukta İngiltere, Gana’dan sonra

The Sunday Times’ın aktardığı 90 ülkeden 100 bin deneğe sorularak yapılan araştırmaya göre en mutlu ülke olarak Malta ilk sırada yer aldı. ”Güzel bir hayat mutluluk getirmiyor” başlığıyla araştırmayı duyuran gazete, dünyanın en varlıklı ülkelerinden biri olmasına karşın İngiltere’nin listede kendisinden çok daha yoksul ülkelerin arkasından ancak 21’inci sırada yer aldığını belirtti.


The Sunday Times, araştırmanın İngiltere sonucu konusunda ”Para içinde yüzüyoruz, son 30 yılda kişi başına düşen milli gelir İngiltere’de yüzde 80 arttı. Ama, bir toplum olarak halinden memnun olma endeksinde olduğumuz yerde kaldık” yorumunu yaptı.


Uruguay, Meksika, Gana ve Kolombiya gibi ülkelerin İngiltere’nin önüne geçişini sorgulayan gazete, “İç savaş, yoksulluk, gelir uçurumu ve yüksek suç oranlarına karşın, bu ülke halklarının daha mutlu olduğu yargısına nasıl varıldı?” sorusunu da “Bir olasılığın güçlü aile bağları olarak” açıkladı. 


The Sunday Times,, ”Yaşamdan Tatmin Endeksi” adlı araştırmanın Hollandalı yazarı Profesör Ruut Veenhoven, ”artan iş saatlerinin stresi ve geleneksel aile bağlarının çözülüşü nedeniyle İngiltere’de halkın eline geçen paranın çoğalmasına karşın mutluluk hissinin artmadığı” aktardı.

786840cookie-checkMutlulukta İngiltere, Gana’dan sonra

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.