İmza sayısı 280’de kaldı

Gerçek Gündem’in sabah saatlerinde duyurduğu haber gerçekleşti. Kemal Kılıçdaroğlu’nu genel başkanlık koltuğundan indirmek için “olağanüstü kurultay” toplamaya çalışan CHP’li muhalifler havlu attı. Deniz Baykal ile Önder Sav’ın başlattığı muhalif hareket 280 imzada kalınca “Kurultaydan vazgeçtik” açıklaması yapıldı.

Gerçek Gündem.com, sabah saatlerinde, “Muhalifler yeterli imza sayısını bulamadıkları için kurultay isteğinden vazgeçeveklerini açıklayacak” içerikli bir haber yayımladı. Saat 10.00’da yayımlanan bu haberden bir saat sonra beklenen gerçekleşti. Muhalifler, “Kurultay talebimizi geri çekiyoruz” açıklaması yaptı.

Edinilen bilgilere göre, muhaliflerin noter kanalıyla topladığı imza sayısı 280’de kaldı. Bunun üzerine, “çözüm arayışı” başladı. Muhaliflerin basın toplantısı yaparak, “Ülkenin içinde bulunduğu koşullarda, CHP’yi kurultaya götürmeyi erteliyoruz” diyeceği öğrenildi.

CHP’deki muhaliflerin Kemal Kılıçdaroğlu’nu iki aşamalı planla devirme hayali bir başka bahara kaldı. Olağanüstü Kurultay için Deniz Baykal ve Önder Sav liderliğinde imza toplamaya başlayan muhalifler tüm çabalarına rağmen, 280 kişiden destek alabildi. Kurultay için imza veren ancak CHP’nin “yemin tavrı”nın ardından karar değiştiren 34 kişi ise kurultay çağrısı metnine attığı imzayı geri çekti. Sayı böylece 280’de kaldı.

Noter kanalıyla imza atan kişilerin sayısının yetersiz olması üzerine durum değerlendirmesi yapan muhalifler, CHP tabanına yazılı bir açıklama yapmaya hazırlanıyor. “CHP’nin içinden geçtiği zor süreçte partimizi kurultay tartışmasına sokmak istemiyoruz” tema’lı bir açıklama yapacak olan muhalifler, köprüleri de tamamen atmamaya çalışacak.

Bilindiği üzere, olağanüstü kurultayın yapılabilmesi için, muhaliflerin 6 temmuz günü yaklaşık 651 imzayı noter kanalıyla genel merkeze yollaması ve olağanüstü kurultay talep etmesi gerekiyor. Ancak, 651 imzayı bulamayacağı anlaşılan muhalifler, “508 imza bulduk” diyerek desteklerini artırmaya çalışıyor. Melih Gökçek’in Beyaz TV’sinin muhaliflere destek vermesinin ise delegede ters etki yarattığı belirtiliyor. Beyaz TV’de muhaliflere verilen desteğin, delegelerin tepkisini çektiği belirtiliyor.

Ataşehir Delegesi Musa Kocaman, “Beyaz TV her gece muhaliflerin sesini duyuruyor. Çarpıtılmış ve gerçek olmayan bilgiler anlatılıyor. Beyaz TV muhaliflere bu kadar destek veriyorsa, benim Beyaz TV’nin desteklediği bir platformda olmam kabullenemez” diyor.

Öte yandan, Erzurum’un Aşkale İlçesi CHP İlçe Başkanı Cafer Akbaba da “kurultay için verdiği imza”yı geri çektiğini açıkladı. Gerçek Gündem.com’a konuşan Akbaba, “Muhalif hareket başta kulağıma güzel geldi. Ama sonra yanlış yaptığımı anladım. İmzamı geri çektiğimi Genel Başkan Yardımcımız Gürsel Tekin’e bildirdim” dedi.

Bu arada, CHP’nin İstanbul’daki belediye başkanları da bu gece “durum değerlendirmesi” yapmak üzere bir araya gelecek. İmza sayısının 280’de kalması üzerine başkanların da görüşlerini paylaşacakları öğrenildi. .

1298200cookie-checkİmza sayısı 280’de kaldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.