‘Müzakereler sıkıntılı geçecek’

İktisadi Kalkınma Vakfı’nın (İKV) kuruluşunun 40. yılı dolayısıyla İstanbul Swissotel’de düzenlenen yemekte konuşan Recep Tayyip Erdoğan, İKV’nin, Türkiye’nin AB sürecine 1965 yılından bu yana katkı verdiğini, katılım sürecinde de her alanda yoğun temposunu sürdürdüğünü söyledi. 


Erdoğan, Türkiye’nin 3 Ekim 2005’te önemli bir eşiği geçerek AB ile katılım sürecine girdiğini hatırlatarak, buraya kolay gelmediklerini söyledi.


”Bundan sonra AB ile önümüzde uzun bir yol var. Bu yolculukta da gece gündüz çalışacağız” diyen Erdoğan, gelecek süreçte de herkesle dayanışma içinde olacaklarını vurguladı.


Başbakan Erdoğan, bilim ve araştırma ile eğitim ve kültür fasıllarında fiili müzakere aşamasına geçildiğini, AB Dönem Başkanlığı’ndan alınan resmi talep karşılığında Türkiye’nin bu alanlara ilişkin müzakere pozisyon belgelerinin hazırlanarak AB tarafına iletildiğini söyledi. 


”Katılım süreci sadece tarama toplantılarından ibaret kalmamış, Türkiye bir yandan ev ödevlerini de yerine getirmiştir” diyen Erdoğan, 3 Ekim’den bu yana 17 fasıla ilişkin 16 düzenleme, 79 da ikincil mevzuat düzenlemesi yapıldığını bildirdi. 


Diğer fasıllarda da benzer çalışmaların sürdüğünü vurgulayan Erdoğan, siyasal kriterler alanında ileri adımlar içeren 9. uyum paketinin ilan edildiğini ve yasama sürecinde öncelikli olarak gündeme alındığını anlattı.

1030940cookie-check‘Müzakereler sıkıntılı geçecek’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.