Müzeyyen Senar hayatını kaybetti

97 yaşındaki Senar zatürre teşhisiyle 15 Ocak’ta Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılmış, 13 gün süren tedavisinin ardından taburcu edilmişti.
Ancak Senar, sağlık durumunun bozulması nedeniyle 2 Şubat’ta bu kez Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılmıştı.

Anadolu Ajansı’na konuşan Müzeyyen Senar’ın kızı Feraye Işıl, annesinin cenazesinin 10 Şubat Salı günü İstanbul’da defnedileceğini söyledi.

Atatürk’ün en çok sevdiği sanatçılardandı

1918 yılında Bursa’da dünyaya gelen Müzeyyen Senar’ın yeteneği, Türkiye Cumhuriyet’in kurucusu ve Türk sanat müziğinin büyük hayranı Mustafa Kemal Atatürk’ün de ilgisini çekmiş ve sanatçı birçok kez onun huzurunda şarkı söylemişti.

Müzeyyen Senar 97 yıllık ömrüne 30’dan fazla albüm sığdırdı.

“Ben Seni Unutmak İçin Sevmedim”, “Bir Bahar Akşamı”, “Akşam Oldu Hüzünlendim Ben Yine” Senar’un unutulmaz şarkılarından sadece birkaçıydı.

Son sahne konserini 1983 yılında İstanbul Bebek Gazinosu’nda veren Senay, bu tarihten sonra yalnızca ender anlarda, müzikli özel toplantılarda şarkı söyledi.

Müzeyyen Senar, 1998 yılında Devlet Sanatçısı seçildi. 2004 yılında da Sezen Aksu tarafından düzenlenen ve sanatçı dostlarının da katıldığı gecede 73. sanat yılını kutladı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2013 Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri çerçevesinde kültür ve sanata hizmetlerinden dolayı Senar’ı ödüllendirmişti.

‘Her zaman sevgi ve şükranla anılacak’

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Senar’ın vefatı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Derin üzüntü içinde olduğunu vurgulayan Çelik, Senar’ın sanatçı kimliği ve hayat verdiği birbirinden güzel eserlerle herkesin gönlünde müstesna bir yer tuttuğunu söyledi.

Çelik, “Sanatımıza yaptığı hizmetler ve ardında bıraktığı eserlerle her zaman sevgi ve şükranla anılacaktır. Büyük sanatçıyı son yolculuğuna uğurlarken merhumeye Allah’tan rahmet, ailesi, sevenleri ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum” dedi.

1444420cookie-checkMüzeyyen Senar hayatını kaybetti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.