Müziğin önemi

“devam etmek” için, onun doğmasını istemediği  çocuğundan dolayı her hafta sonu konserlere devam ettiğini söyledi.


O,  bana, her gün sesli kitaplar çaldığını , böylece, onun doğmamış çocuğunun hikayeleri dinleyebileceğini de söyledi.


O, “Bana, dil ve müziğin, döl yatağında cenin tarafından biri  olarak  farkına varıldığı  söylenildi. ” açıklamasını yaptı.


Bir sınıfın içinde ve dışında, müziğin kullanımı  için birçok teoriksel destek vardır, fakat, sanırım, bazı öğrenciler, onların anne babaları ve bazı öğretmenler bile, bir dil sınıfında,  müzik, şarkı söyleme  ve dans etmenin sadece eğlence, kalpleşen-aydınlık, zaman-öldürme faaliyetleri olduğuna   ısrar ettikleri zaman , fırsatları hatırlarken  her seferinde bir az hasret çektim.


Onlar, “müziğe değil, daha çok gramere  ihtiyacımız var!  İngilizce’de sıkı çalışma ve bir A  başarma  müziği içermez!  O, dikkat dağıtıyor.”  ağladı.


Bu kafa yapısının pozitif etkisine birçok girişlerden sonra, bu açıklamalardan biraz etkilenilmiş olmayı  itiraf ederim.


Ben, bir az cesareti kırılmış oldum.


Utandım!  Böylece, dil öğreniminde müzik,  inancımı restore etmede bu benim ilk teşebbüsümü gözönüne alırım, ve edebe aykırı herhangi bir kelimeye sahip olmayan  şarkılar bulma meydan okumasına rağmen, sevda içindir, müziği kullanmak, dil öğrenmenin en büyük bir yoludur.


Tekrar nasıl başlarım? İlk önce, dil öğrenicilerine yardım etmek için  müziğin niçin kullanıldığının  nedenlerinin  bir listesini (onları anladığım gibi)  yapacağız.
Ondan sonra, öğrencilerim  üzerinde müziğin etkilerini maksimize etmek için dersleri yapılandırmam  için ihtiyaç duyulan teknikler ve stratejilerin listesini yapacağım.
Müzik, dil öğrenicilerine niçin  yardım eder?


1. Öğrenciler, güvenilir dil örneklerine maruz bırakılır. Aksi takdirde onların duymuş olmayabileceği kelime bilgisi ve ifadeleri duyarlar.
2. Bazı şarkılar iyi telaffuzu geliştirir. Her seferinde bir şarkı çaldığım zaman,  doğru telaffuzu kullanan veya model olan anadil konuşmacılarını öğrencilerime tanıtıyorum.
3. Şarkılar, ezberleme vasıflarını ve anlayışı geliştirir.  Sesli hikaye kitaplarının yaptığı gibi, şarkılar, gramer ve kelime bilgisini ezberlemekte öğrenciye yardım edebilir.
4. Birlik içinde müzik ve şarkılar söylemek, bir topluluk duygusu yaratmaya yardım edebilir.
5. Şarkılar, öğrencilerime farklı kültürleri anlamalarına yardım edebilir.
6. Sınıf içinde müzik, zevk verebilir.


Sınıf teknikleri:


1.  Diğer herhangi bir dersi planladığınız gibi, aynı öğretme stratejilerini kullanarak,  müzik kullanan bir ders planlayın. Bununla,  dersi  ESL pedagojisi etrafında yapılandırmayı demek isterim veya aksi takdirde, şarkı,  öğrencilere ingilizcelerini geliştirmeyi yardım etmeyebilir.
2. Dersi planlamadan önce şarkı sözlerine bakın. Dil güvenilir iken, itici de gelebilir.
3. Öğretilen dil ile ilgili olan malzemeyi  kullanın.  Örneğin, eğer odak, “Selamlar” ile ilgili  kelime bilgisini  kazanma üzerine ise, o zaman, şarkı sözlerindeki benzer ifadeler sahip olan bir şarkı seçin.  (Dersten önce, bir ders notu olarak bir kelime bilgisi listesi yapmayı hatırlayın.)
4. Ara sıra, motive edici şarkılar seçin.  Örneğin,  bir ortaokulda  bir  atelye  idare ettim ve günü bitirmek için hepimiz Bon Jovi’nin ” O, benim hayatım! “ şarkısını söyledik.
Herkes şarkıyı bildi ve yılın final sınavının  gerilimini açığa vurdukları zaman ilk rounddan sonra, sesler daha yüksek ve daha yüksek  oldu.  Mükemmel bir gün sonuydu!
5. Sınıf başlamadan önce, çalan yumuşak veya  biraz neşeli bir müziğe bile sahip olun.  Bu, bir gevşemeyi ve samimi atmosferi  teşvik eder. Müziği kapatın ve öğrencileriniz, derse başlamak için hazır olduğunuzu bilir.
6. Müzik kullanımında tutarlı olun.  Sınıfın öğrenirken müzik duymaya alışmasından öncezaman almasından dolayı, onu, sadece bir kere , veya tekrar asla değil,  düzenli olarak kullanın.  Haftada bir kere onu kullanmayı üstlenin. Bir dileğim var – o kolay bir şeydir.


Onlar çok genç oldukları ve, okul öncesinden sonra ve ilkokula girdiğinde yapmayı değil,  baştan başa tüm hayatlarında bunu yapmaya devam ettiğinde, anne babaların, çocuklarının müziksel yeteneği üzerinde çaba ve zaman harcamalarını arzu ederim.


*Çevirmen İngilizce Öğretmeni Y.Müh Naim Uygun tarafından Lynne McGready’ nin İngilizce makalesinden çevrilmiştir.

707710cookie-checkMüziğin önemi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.