Nabız

” Hiçbir kural ya da düzen anlayışdan daha önemli değildir. “
Plato


Bu değişmelerin amacı, yaşadığımız tehlike durumunu en az zararla ya da hiç zarar görmeden atlatmak.


Günlük hayattaki güçlüklere yoğun iş temposu, büyük şehirde yaşamanın zorlukları, insan ilişkileri, trafik ve sağlık sorunları da eklenince her gün yoğun bir stres bombardımanı ile karşı karşıya kalıyoruz. Düşündükçe daha çok stres yaşıyoruz, stres yaşadıkça daha çok düşünüyoruz…Bir kısır döngü gibi. Sabah yataktan kalkar kalkmaz gün içerisinde yapılması gereken işler ve çözülmesi gereken sorunlar listeleniyor. Tabii ki sorunlar iş yerinde tamamıyla çözüme kavuşamıyor ve eve dönerken yol boyunca yeniden analiz ediliyor. Rüyalarımızda ise senaryosu yarım kalan işlerimizle ilgili olan ve başrolde kendimizin oynadığı filmler seyrediyoruz. Bu rüyaların sonucu ise sabah gergin uyanmak ve işe gelme konusundaki istekliliğin azlığı… İş yerinde stres tipleri için genellikle şunlar söyleniyor;”Kızgın, sinirli ve zor müşteriler…” “İşleri zamanında yetiştirme zorunluluğu üzerimizde stres yaratabiliyor.” Sürekli çalan telefonlar ve gürültü…” “Ekip içerisinde yaşadığımız iletişimsizlik ve çatışmalar” “Dağınık çalışmaktan dolayı aradığımızı zamanında bulamıyoruz.” “Kararsızlık.” Stres onu yaşayan insan sayısı kadar çeşitli bir olgu, fakat birçok araştırma sonucu gösteriyor ki; işyerinde stres yaratan faktörlerin çoğu ortak.


Herkes stres karşısında farklı tepkiler gösterir. En yaygın stres sinyalleri;Yorgunluk,Hevessizlik, bitkinlik hissi,Baş ağrıları, mide rahatsızlıkları,Kilo kaybı,Uyuma zorlukları,Sürekli soğuk algınlığı, benzeri hastalıklardan bir türlü kurtulamama,Sabırsızlık, çabuk sinirlenme,Konsantrasyon bozukluğu,Terleme, vücut ısısında sık değişiklikler,Çok sık öfkelenme,Dargınlık, alınganlık,Kendini yararsız, önemsiz hissetme,İşini kaybetme, hiçbir işi becerememe, işverenlerini memnun edememe korkusu,Depresyon,İletişim isteksizliği,Alkol veya uyuşturucu maddeler kullanma. Peki o zaman ne yapmalı?OZON TEDAVİSİNE GİDİN.


Stres altında olduğumuz zaman vücudumuz çok oksijene ihtiyaç duyar. Nefes alma ile vücudumuza hava ve oksijen girer. Stres altında nefes hayli hızlı, gevşemişken yavaştır. Burada amaç nefesi hızlıdan yavaşa indirmektir. Ozon kaba tarifiyle size “Solunum Egzersizi” yaptırır. Bedeni strese karşı koymada ilk adım solunum denetlenmesidir. Uzak doğuda  “İnsanı tanımak için nefesini dinle( yoga yapmak gibi).” denir. Oksijenin en uç kısımlara ulaşması stres altında ortaya çıkan adrenalin, noradrenalinin azalmasına ve kaybolmasına yardım eder,kişiyi sakinleştirir.


 Ozon üç oksijen atomundan oluşan bir kimyasal bileşiktir (O3). İki atomlu normal atmosferik oksijenin (O2) çok yüksek enerji taşıyan bir şeklidir. Çok güçlü okside etme ve çok etkili dezenfekte etme özelliği sayesinde , Dünya çapında içme suyu sağlayan arıtma tesislerinde mikrop öldürücü olarak kullanılır. Medikal(tedavi amaçlı) ozon daima saf ozon ve saf oksijenin karışımı şeklinde kullanılır. Ozon gazının solunması akciğerlerde tahrişe sebep olduğundan  solunması sakıncalıdır. Majör otohemoterapi (Hastadan kan alınarak tedavinin yapılması),en etkin uygulama yöntemidir. Ancak iş stresinden kurtulmak için biz sauna önermekteyiz.


Hem sauna keyfi yaşayabilir, hemde ozon tedavisi alabilirsiniz. Ozon tedavisi ile birçok patolojik durum daha iyi hale gelir veya tamamen düzelir. Bu durum bir seri tıbbi araştırma ve tıbbi yayın ile kanıtlanmıştır. Kural olarak hastalıkların tedavisinde ozon diğer tedavilere ek olarak uygulanır, tamamlayıcı tedavi grubuna girer. Medikal ozon kurallara uygun olarak uygulandığı taktirde tamamen güvenli ,pratik, etkili ve ucuzdur. Doğal olarak,diğer tıbbi tedavi yöntemlerinde de olduğu gibi % 100 sonuç alınması beklenemez. Tedavi başarısı uygulanan duruma , hastalığın ve hastanın genel sağlık durumuna bağlıdır ancak ozon tedavi ile hastanın genel durumunda iyileşme ve ağrılarında azalma mutlaka olmaktadır. Başarı hastanın ve hastalığın durumuna bağlı olduğu gibi uygulanan yönteme, konsantrasyona ve sıklığına bağlıdır.


Ozon Saunasının Faydaları; Sıcak su buharı sayesinde vücut ısısı artar ve böylece deri gözenekleri açılır, terleme başlar. Gözenekler açılıp da deri nemlenmeye başladığında saunadaki saf oksijen ve ozon, gözeneklerden emilir. Bu deri hücrelerinin oksijenden zengin bir ortamda kalmasına, dolayısı ile metabolizmanın ihtiyacı olan oksijen tamamlanınca detoksifikasyonun başlamasını, toksinlerin oksidasyonunu ve vücudun kan dolaşımı ve lenfatik sistem gibi doğal artık giderme sistemlerinn çalışmasını sağlar. Böylece atıklar vücuttan uzaklaştırılır.  Ozon, temas eder etmez deri yüzeyi, kesilmiş deri yüzeyi ve gözeneklerde bulunan bakteri, virüs ve mantarları yok eder. Sonuç, hem iç hem de dış deride sağlığın elde edilmesidir.  Sağlıklı deriden kastedilen, sıkı ama elastik, aynı zamanda parlayan deridir.  Isı ve buhar, vasodilatasyonu uyararak, lokal kan dolaşımını da geliştirir, böylece oksijen açısından zenginleşen kan, hücrelerin ve dokuların daha hızlı iyileşmesini ve kendini yenilemesini sağlar. Ozon sauna kaslardaki laktik asiti giderdiğinden gevşeme ve rahatlık sağlayarak vücudu adeta tazeler.

722020cookie-checkNabız

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.