İnadına oy kullandık!

Birleşik Krallık’taki seçmen 22 Ekim-25 Ekim arasında sandığa gitti.

Geçen 7 Haziran seçiminde yüzde 60 oy ile birinci parti olan HDP’nin bu seçimlerde yüzde 70’lere yaklaşması bekleniyor.

İngiltere’de 32 bin 519 İskoçya’da 1050 oy kullandı. 7 Haziran’da oy kullanma oranı gümrükler hariç yüzde 30.3 iken bu seçimlerde bu oranın yüzde 39.7’e çıktı. Gümrüklerdeki oy kullanım da eklenince yüzde 33.8 olan oran yüzde 45’e yaklaşması bekleniyor. Bu “Başkonsolosluk sandığı çoğu soldaki toplumun yoğun yaşadığı Kuzey Londra yerine Batı’da kurmasına rağmen inadına oy kullandık” anlamındadır. Böyle biline..

***

Prof Dr. İbrahim Sirkeci’nin göçmenler üzerine yayımladığı kitapların tanıtım resepsiyonu ve imza günü 30 Ekim 16.60-19.00 arasında Antalya Restaurant’ta olacak. Göç ve göçmenler üzerine kısa bir sohbetin de yer alacağı resepsiyona kitap dostları davetli.

Ben de gecede bulunacağım. Geceye katılma şansı olan okurlarımla iki kelam da etmek isterim hani.

***

İlkokul, 6’ncı sınıfta olan öğrenciler önümüzdeki yıl devam edecekleri ortaokulu bu ay sonuna kadar seçmek zorundalar. Aileler ikamet ettikleri belediyelerin hazırladığı formlarda 6 ortaokul listeleyecekler, söz konusu ortaokullar da kendi şartlarına (okula uzaklık, öğrencinin başarı durumu gibi) göre değerlendirip öğrencileri kabul edecek.
N7 London Academy’den öğretmen Ayça Toprak, ailelerin ortaokul seçimi ve başvuru formlarını doldururken dikkat etmeleri, gerekirse profesyonel destek almaları gerektiğini söyledi.

Ne yazık ki rüzgarın savurduğu yere sürüklendiğimizde bize sunulan hizmete razı olmuş oluyoruz. Yaşadığımız ülkenin dilini, kültürünü dağlarını nehirlerini bilmeyince böyle oluyor belki de. Bu durumda “Gerekirse profesyonel destek alın” diyen öğretmen Toprak’a kulak vermek gerekir sanırım.

***

Bir ayağımız Türkiye’de yaşıyoruz. Pek çoğumuz tatil yerine aile ziyareti için Türkiye’ye uçuyor. Bu zorunlu yolculuğumuzu havayolu şirketlerinin kötüye kullandığını düşünüyorum. Söz konusu havayolu şirketlerinin yeni satışa sundukları yaz biletlerine bir göz atın lütfen. Okulların kapandığı ve açılacağı hafta geliş gidiş 350 sterlin. 4 üyeli emekçi bir ailenin yalnızca yaz bileti gideri bütçede ciddi bir delik. El insaf…

Bana göre hava yolu şirketleri sistemi kötüye kullanıyor. Nasıl olur satışa bu rakamlarla sunulabilir? Birileri açıklasın lütfen. Ulaştırma Bakanlığı bu işe el atmalı desem, burnumuzun dibindeki Başkonsolusluk halkın haklı taleplerine kulak kabartmıyor ki, Ankara sesimizi duysa?

***

Bu yıl Açık Gazete Gecesi’ni 12 Aralık Cumartesi günü yapacağız. Bütün okurlar ve yazarların biraraya geldiği yılın yorğunluğunu attığımız bu geceyi şimdiden defterinize yazın lütfen.

Bu yıl ki gecede kendi dalında bir ekol olan Prof. Dr. Erol Parlak onur konuğu olarak sazıyla sözüyle katılacak. Ayrıca genç müzisyen dostlarım Onur Çabuk, Dursun Çan Çakın ve Bülent Demirci de Açık Gazete’yle dayanışma amacıyla sahne alacaklar.

1084790cookie-checkİnadına oy kullandık!
Önceki haberSavurganlıkta sınır tanımıyor
Sonraki haberBu kez deprem vurdu
FARUK ESKİOĞLU
Faruk Eskioğlu, (1958, Akşehir) gazeteci ve yazar. 1985'ten bu yana yaşadığı Londra'dan Türkiye'deki ulusal medyaya yönelik muhabirlik, temsilcilik yaptı. Londra'da yayınlanan Türkçe toplum gazetelerinde çalıştı ve bazı gazetelerin kuruluşunda yer aldı. Halen sosyolojik değeri olan haber ve araştırmalara ağırlık veren yazar, halen 2004'te kurduğu Açık Gazete'yi (acikgazete.com) yönetiyor ve köşe yazarlığını sürdürüyor.Eskioğlu, 13'üncü yüzyılın sonunda Horasan'dan Akşehir Maruf köyüne yerleşerek tekke kuran Hasan Paşa soyundan geliyor. Hasan Paşa'nın oğlu Şeyh Hacı İbrahim Veli Sultan'ın "Mülk Allahındır" felsefesiyle Anadolu'da bir ilk sayılan kendine adına kurduğu yoksullara yardım vakfı ise halen faaliyettetir.Eskioğlu, ilk ve orta öğrenimini Akşehir'de tamamladıktan sonra 1979’da AİTİA Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu’nu bitirdi. 1984’te Gazi Üniversitesi Ekonomi Fakültesi’nde "master" yaptı. THA’da gazeteciliğe başladı. Aralık 1985’te kendi deyimiyle "siyasi sürgün" olarak geldiği Londra’da ilk 2 yıl baba mesleği kasaplık yaptı. İngilizce öğrendikten sonra medya okudu. Uzun yıllar Nokta dergisi İngiltere Temsilciliği, Hürriyet Londra bürosunda habercilik yaptı. Gazeteciliğin yanısıra 1986-98 arasında grafiker tasarımcı olarak çalıştı. Ayrıca pek çok siyasi afiş ve logo tasarladı.1998’de Türkiye’ye döndü. Hürriyet Gazetesi Ekonomi Servisi’nde haberci ve star.com.tr’de ekonomi editörü olarak görev yaptı. “Basında etik ve toplam kalite yönetimi” üzerine araştırmalar yaptı, bu konudaki konferans ve panellere katıldı.Türkiye’deki 2001 ekonomi krizinde Londra’ya dönerek grafiker tasarımcılık ve gazeteciliği sürdürdü. Toplum gazetelerinden Olay’da genel yayın yönetmenliği yaptı. Londra’da ilk Türkçe internet gazetesini çıkardı ve toplum gazetelerine ilk ajans hizmeti sundu. 2004’te dünya haberleri veren acikgazete.com’u kurdu. İki ayrı toplum gazetesini yayına hazırladı. Türkiye’deki bazı tv kanallarına haber geçti, uzun süre Akşam Londra Temsilciliği’ni üstlendi.Londra'da 2004’te "İçimizden Birisi: Vanunu" başlıklı bir kısa film çekti. Londra'daki toplumu anlatması açısından bir ilk sayılan "Aşkolsun! Adı Aşkolsun" başlıklı belgesel romanı 2007’de Türkiye’de yayımlandı. Türkiye'den 150 ve Kıbrıs'tan 100 yıllık İngiltere'ye göçün anlatıldığı 3 ciltlik "Londra'da Bizim'Kiler" başlıklı araştırması 2019 sonunda çıktı. Eskioğlu’nun Su ve Defne (2004) adlı ikiz kızları bulunuyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.