‘İnşallah solda ittifak sağlanacak’

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, ”Solda ittifak görüşmeleri yaptığımızı söyleyemem ama ittifak söyleşileri yaptığımızı söyleyebilirim. Tam anlamıyla aklımdan ve gönlümden geçenler olmayacak ama bir ittifak sağlanacak inşallah” dedi. 


SHP 8. Küçük Kurultayı, siyasi konuları ve seçim hazırlıklarını değerlendirmek üzere Park Otel’de toplandı.


Karayalçın, kurultayın açılışında yaptığı konuşmada,solda ittifak için kendisinin ve partisinin bireysel olarak özveride bulunmaya hazır olduğunu söyledi. Ancak, ittifak için dahi olsa siyasi görüşlerinden asla ödün vermeyeceklerini vurgulayan Karayalçın, şunları kaydetti:


”Solda ittifak görüşmeleri yaptığımızı söyleyemem ama ittifak söyleşileri yaptığımızı söyleyebilirim. Tam anlamıyla aklımdan ve gönlümden geçenler olmayacak ama bir ittifak sağlanacak inşallah. Umarım, bunu sonuçlandırır, ittifak söyleşilerini, ittifak görüşmelerine dönüştürmeden ittifaka taşırız.


Öyle gözüküyor ki, aklımdan ve gönlümden geçenler tam olmayacak ama bir ittifak sağlanacak inşallah. İttifak için, benim, ittifak için bizim, bireysel olarak özveride bulunmaya hazır olduğumu herkes bilmelidir ama ittifak için asla siyasi görüşümüzden, ideolojik duruşumuzdan ödün vermeyiz.”


İttifakın bireysel değil, kurumsal olmasını istediklerini ifada eden Karayalçın, sözlerine şöyle devam etti:


”İttifakın sadece sol partiler arasında olmasını istiyoruz. Cumhuriyeti savunacak bir ittifakın çok güçlü olmasını öngörüyoruz. Cumhuriyet, balolarla, danslarla, soyut sloganlarla korunamaz. Ancak ve ancak sol değerlerle korunabilir.”


Ankara’da dün yapılan mitingin, ”Cumhuriyet tarihinin en görkemli mitinglerinden biri olduğunu” ifade eden Karayalçın, kendisine çağrı yapılmadığı için mitinge katılmadığını söyledi.

1041290cookie-check‘İnşallah solda ittifak sağlanacak’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.