Napolyon’un Napolyon’a yakışmayan kopyası Sarkozy

Napolyon ile tek bir benzerliği var. İkisi de kısa boylu.
Fransız muhalefeti Sarkozy’nin kar yağdığında sokağa çıkamadığını ve kara battığını iddia ediyor.
Sarkozy kara batıyor mu bilmiyorum ama hem İç Politka’da hem de Dış Politika’da batmış durumda.
Fransız Halkı artık onu seçmeyeceğinden olsa gerek şimdi Ermeni oylarının peşinde. Bu uğurda Türkiye ve Ermenistan’ın arasını açmaktan çekinmiyor. Kışkırtıcı bir şekilde Ermeniler’in avukatlığına soyunan Sarkozy’i aklı başında Ermeniler çok iyi tanıyorlar.
Tutarlı tek bir yanı yok. Dün Libya Diktatörü Kaddafi’nin ‘en yakın dostuydu’, bugün ise ‘en büyük düşmanı’. Ermeniler bence dikkatli olmalı. Aynı Kaddafi’nin başına gelenler başlarına gelebilir.
Bugün Türkiye’ye ‘Ermenilere sempatik gelecek laflar eden’ Sarkozy bir bakarsınız yarın ‘soykırım talebi saçmalıktır’ diye demeç verebilir. Çünkü belli bir ilkesi ve de ‘inandığı değeri’ yok Sarkozy’nin.
Fransa’yı AB’nin en başarısız ülkelerinden biri yaptı. Fransız Halkı Sarkozy’nın başkanlığında sürekli kaybeden durumunda.
Sarkozy’nin Fransa’sında neredeyse genç kuşaklar kalmadı. Türkiye’de 64 yaş üstü nüfus oranı yüzde 7. Fransa’da yüzde 16,6.
Sarkozy’nin Fransa’sında işsizlerin sayısı sürekli artmakta. Türkiye’de isşizlik yüzde 10,7. Fransa’da yüzde 11.
Sarkozy’nin Fransa’sı uçan kuşa borçlu. Türkiye’nin kişi başına dış borç oranı yüzde 41,2. Fransa’nın yüzde 81,7.
Sayılar gözler önüne sermekte. Fransa, Türkiye’nin gerisinde. Fransa’ya kıyasla Türkiye’nin geleceği çok daha parlak.
Sarkozy’nin güya haklarını savunduğu Ermeniler de Fransa’da halkın içinde kaybedenler. Çünkü Sarkozy beceriksiz bir devlet adamı.
Sarkozy’nin Fransa’sında Müslüman olmak kolay değil.
Sarkozy’nin Fransa’sında ‘roma-sinti’ mensupları ‘çingene’ diye ırkçılığa uğrayarak sınır dışı edilmekteler. Avrupa Parlamentosu’nun son aylarda aldığı kararlar arasında Fransa’nın ‘roma-sinti’ diye tanıdığımız insanlara çektirdiği çileye yönelik bir çok protesto mevcut.
Oy peşinde Ermenileri keşfeden Sarkozy’i bir de Korsikalılara sormak lazım. Acaba hakkında ne düşünmekteler?
Son olarak Ermenistan’da ‘Fransa, Türk kamuoyu ve hükümetinin tepkisini bekleyecek. Ama bir yanıt alamazsa hızla davranmamız lazım. Cumhurbaşkanlığı dönemi sona ermeden inkâr yasasını gündeme getiririz’ diye saçmalayan Sarkozy’i Türkiye artık ciddiye almıyor. Türk Halkı’nın onun hakkındaki düşünceleri malüm.
Türkiye’de artık Sarkozy’e tek bir rol var. O da evde yemeklerini yemeyen çocuklara anneleri ‘yemeğini yemezsen öcü gelir’ demeyip ‘yemeğini yemezsen Sarkozy’ gelir diyorlar. İşin komiği ondan çocuklar da korkmuyor.
Fransa’da gider ayak bir yasa çıkarırsa kaybeden Fransa olur ve aslında ne Sarkozy’i ne de yasasını Fransızlar hak etmiyorlar!

1617980cookie-checkNapolyon’un Napolyon’a yakışmayan kopyası Sarkozy

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.