İnat-3 / Dergi

Karikatür salt çizgi işidir derler, iş bu kadarla bitse iyidir. Bu sanatın bir de yazı-eleştiri kısmı, karikatür çizerleri arasındaki iletişim sorunu vardır. Son yıllarda eskiye oranla bu açık kapanma aşamasına geldi. Bu konuda yararlı olacak bir kitap 3 yıldır, her sene düzenli olarak basılıyor. Bu kitap bu defa İnat-3 olarak karşımıza çıktı… Mizah dalında yazanlara, karikatür çizenlere hatta yazmayıp, çizmeyip ilgi duyanlara da tavsiye ediyoruz…

Yayın Editörü Aşkın Ayrancıoğlu kitap önsözünde özetle şöyle yazıyor:

“Tekellerin yeni kölelikler yarattığı ortadadır. Her anımızı, her hareketimizi paraya dönüştürmek için fırsat kolluyor, yöntemler geliştiriyorlar. Bu böyleyken; savaş-sız, sömürüsüz, polissiz, hapishanesiz, özgür ve mutlu bir evren yaratma kavgası verenlerin değerlerine saldırmak demek, köleliğe başkaldırı damarlarını kurutmaya çalışmak demektir. Bizim İnatçımız buna karşı büyümektir de… Bilincimiz umudumuz, sevgimiz ve ütopyamızla yarattığımız mizahımızla gelecek güzel günlere can vereceğiz… ABD emperyalizminin Irak işgalinde kollarını kopardığı küçük çocuğun kollarına can verdiğimiz gibi… ”

Bir avuç inat’çı yazılarıyla, çizgileriyle ve inatla bu yayınları daha sık basmak için çalışıyor. İnat Mizah bu açığı doldurmak adına yayınlanmaktadır. Bir çok ülkeden bu yayın için yollanan yazı ve karikatürler bu konuda deneyimli Yazar ve Karikatürist Aşkın Ayrancıoğlu editörlüğünde yayınlanmaktadır. İnat Mizah-3’te aşağidaki konular yer alıyor. Karikatürler ve yazılarla gene dopdolu olan bu yayını tavsiye ediyoruz.

İnat Mizah-3
176 sayfa, 16x24cm
isteme adresleri: Tohum Yayın-istiklal Cad. Turnacıbaşı sok. Çeşme Han 21/3 Beyoğlu-İstanbul

Abonet: http://www.abonet.net 

Yeni sayı ve önceki sayılari bu adresten de isteyebilirsiniz:
PK. 16, 57200  BOYABAT/SİNOP
Yazı ve karikatürlerinizi yeni sayı için gönderebilirsiniz:

iNAT- 4  İÇİN SON GÖNDERME TARİHİ:  1 NİSAN 2005
[email protected] <mailto:[email protected]>

1099110cookie-checkİnat-3 / Dergi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.