NATO: Azeri seçimleri soruşturulsun

De Hoop Scheffer yayımladığı bildiride, ”seçim sürecindeki sorunların acil ve derinlemesine bir soruşturmayı ve düzeltici önlemleri gerektirdiğini” belirtti.

İKİ BÖLGEDE SEÇİM SONUÇLARI İPTAL
 
Öte yandan Azerbaycan Merkez Seçim Komisyonu (MSK), önceki gün yapılan parlamento seçimlerinde birer milletvekilinin belirlendiği iki bölgede sonuçları iptal etti.

MSK Başkanı Mezahir Penahov, yaptığı açıklamada, Sumgayıt bölgesinde oy kullanma merkezlerinin beşte ikisinden fazlasında ihlaller tespit edildiğini, bunun da seçmenlerin yüzde 25’inden fazlasına karşılık geldiğini belirterek, bu bölgedeki sonuçların iptal edildiğini söyledi.

Penahov, benzeri nedenlerle Binegedi’deki sonuçların da iptal edildiğini kaydetti. Penahov’un açıklamasına göre, iptal edilebilecek yerler arasında 29, 110 ve 119 numaralı seçim bölgeleri de bulunuyor. Türkiye vatandaşlığından Azerbaycan vatandaşlığına geçen Ahmet Ardıç da 29 numaralı seçim bölgesinde yer alıyor.

Müsavat Partisi Genel Başkanı İsa Kamber’in aday olduğu Nerimanov (II) seçim bölgesiyle ilgili açıklama ise henüz yapılmadı. Penahov, dün akşam yaptığı açıklamada, yaklaşık 10 seçim bölgesinde seçim sonuçlarının değişebileceğini veya iptal edilebileceğini açıklamıştı.

1117880cookie-checkNATO: Azeri seçimleri soruşturulsun

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.