NATO toplantıları Brüksel’de başladı

Konsey, 2-4 Nisan tarihleri arasında Bükreş’te yapılacak, İttifak üyesi ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarının buluşacağı NATO zirvesinin son hazırlıklarını tamamlayacak.

Türkiye’nin Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan tarafından temsil edildiği Konsey toplantısında, zirvenin gündeminde yer alacak 3 ana konuya öncelik verilecek.
 Bakanlar, “İttifak’ın genişlemesi”, “Afganistan ve Kosova’daki harekatlar” ve “NATO-AB ilişkileri” dosyalarını ayrıntılı olarak ele alarak, en yüksek siyasi karar organı olan Konsey’de, devlet ve hükümet başkanlarının “işlerini kolaylaştırmaya” çalışacaklar.

Konsey ve zirve gündemini oluşturan söz konusu dosyalar, NATO bünyesinde “ciddi krizlere” neden olmayı sürdürmeleri açısından büyük önem taşıyor.

Genişleme konusunda, Yunanistan’ın veto tehdidinden kaynaklanan “Makedonya krizi”, Afganistan ve Kosova konusunda “itibar kaybı” sorunu, NATO-AB ilişkilerinde ise Türkiye’den kaynaklandığı ileri sürülen “Güney Kıbrıs Rum Cumhuriyeti meselesi” hararetli tartışma, gerginlik ve baskılara konu oluyor.

Dışişleri bakanlarının toplantıları bu akşam son bulacak.

1168100cookie-checkNATO toplantıları Brüksel’de başladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.