NATO: Türkiye’nin üyeliği tartışma konusu değil

NATO Sözcüsü Oana Lungescu, Türkiye’nin ittifaka üyeliğinin tartışma konusu olmadığını açıkladı.

Oana Lungescu yaptığı açıklamada, “NATO, Türkiye’nin süren katkılarına güveniyor. Türkiye de NATO’nun dayanışmasına ve desteğine güvenebilir” dedi.

Basında Türkiye’nin NATO üyeliğine ilişkin spekülatif haberler yer alması üzerine yapıldığı belirtilen açıklamada, Türkiye’nin değerli bir müttefik olduğu ve üyeliğinin tartışma konusu olmadığı kaydedildi.

Açıklamada şu ifadeler de yer aldı:

“Türkiye, NATO’nun ortak çabalarına önemli katkılarda bulunan değerli bir müttefiktir. Kuşağımızın en büyük güvenlik sorunlarıyla karşı karşıyayken, Türkiye de ittifakın mutabakata dayalı kararlarında tam olarak yer almaktadır.

“İttifakımız, müşterek savunmaya bağlı, demokrasi, bireysel özgürlük, insan hakları ve hukukun üstünlüğü prensiplerini esas almaktadır.”

NATO "'Türkiye değerli bir müttefik" dedi.
NATO “‘Türkiye değerli bir müttefik” dedi.

NATO Sözcüsü Oana Lungescu açıklamasında ayarıca, Genel Sekreter Jens Stoltenberg’in 15 Temmuz gecesi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu da arayıp darbe girişimini kınadığı ve Türkiye’nin demokratik kurumlarına tam desteğini tekrarladığı da belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, 15 Temmuz’daki darbe girişimi sonrası binlerce kişinin gözaltına alınmasının ardından yaptığı açıklamada Türkiye’den, “demokratik prensiplere” uyulmasını istemişti.

Amerikan Washington Post gazetesi bu açıklama sonrası “Türkiye’nin NATO üyeliği tehlikeye girebilir” yorumunda bulunmuştu.

1994440cookie-checkNATO: Türkiye’nin üyeliği tartışma konusu değil

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.