NATO uyardı, ABD kızdı

Suriye’den atılan top mermisinin Akçakale’ye düşmesinin ardından Türkiye’nin çağrısı üzerine olağanüstü toplanan NATO Konseyi, saldırıyı kınadı. NATO Konseyi Büyükelçiler toplantısının ardından yapılan açıklamada, Suriye’den atılan bir top mermisinin Akçakale’ye düşmesi ve üçü çocuk 5 kişinin yaşamını yitirmesinin ardından iki ülke arasında tırmanan gerilimi tartışmak üzere büyükelçiler düzeyinde olağanüstü toplanıldığı hatırlatıldı.

ABD’DEN DE TEPKİ

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton da, ”Suriyelilerin sınırın ötesinden ateş açmalarından öfke duyuyoruz. Sınırın Türk tarafında meydana gelen can kayıplarından çok üzüntülüyüz. Türk dostlarımızla birlikte çalışıyoruz” dedi.

SURİYE’DEN BAŞSAĞLIĞI

Suriye Enformasyon Bakanı Ümran ez-Zabi, Akçakale’ye düşen top mermisi nedeniyle hayatını kaybedenlerin yakınları ve Türk halkına başsağlığı diledi ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi.

Suriye Devlet Televizyonu da Türkiye ile Suriye sınırındaki top saldırısını hakkında, yetkili birimlerce soruşturma başlattığını duyurdu.

TÜRKİYE ATEŞE KARŞILIK VERDİ

Öte yandan Akçakale’ye top mermisi düşmesiyle ilgili olarak Başbakanlık’tan yapılan açıklamada, ”Bu menfur saldırıya, sınır bölgesindeki Silahlı Kuvvelerimiz tarafından angajman kuralları doğrultusunda anında gereken karşılık verilmiş, radarla tespit edilen Suriye’deki noktalara top atışı yapılarak hedefler vurulmuştur” ifadelerine yer verildi.

Ayrıca TBMM Genel Kurulu, perşembe günü saat 10.00’da Suriye gündemiyle yapılacak özel oturumda Suriye ile Irak tezkereleri görüşülecek.

1359480cookie-checkNATO uyardı, ABD kızdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.