NATO’da CIA uçaklarına göz kırpıldı

NATO üyesi ülkelerin dışişleri bakanlarını bir araya getiren NAC toplantıları sonunda yayımlanan bildiride, ittifakın Avrupa ve Kuzey Amerika arasındaki temel işbirliğinin sembolü olduğu, 21. yüzyılın güvenlik sorunları alanında ana transatlantik danışma forumunu oluşturduğu belirtildi.

Güncel sorunların giderilmesi ve müttefiklerin güvenliğinin sağlanması için siyasi diyaloga güç kazandırılması gereği üzerinde duran NAC, bugünkü toplantısında, Batı Balkanlar ve Ortadoğu’da durum değerlendirmesi yaptığını, NATO’nun barışı koruma operasyonlarını ele aldığını bildirdi.

NAC, NATO zirvesinin, 2006 yılının kasım ayında, Letonya’nın başkenti Riga’da olmasını, bu zirvede ittifakın askeri ve siyasi evriminin ele alınmasını onayladı.

Afganistan’da, NATO yönetimindeki Uluslararası Güvenlik Destek Gücü’nün (ISAF) komuta yapısına, görev ve kapsama alanının genişletilmesine ilişkin kararları da onaylayan NAC, Kosova’nın geleceğine ilişkin müzakere sürecine destek mesajı verdi.

Irak’ta anayasanın onayını beklediğini, seçimlerden sonra oluşacak Bağdat hükümeti ile işbirliğinde kararlı olduğunu belirten NATO müttefikleri, Irak’ın toprak bütünlüğünün korunması ve Irak halkının desteklenmesi gibi konularda kararlılık ifade etti.

Terörizmin kınandığı NAC bildirisinde, terörizme karşı ortak mücadele iradesi beyan edildi.

1119960cookie-checkNATO’da CIA uçaklarına göz kırpıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.