NATO’nun Afgan katliamı: 90 ölü

NATO güçleri de hava saldırısında kaçırılan petrol tankerlerinin hedef alındığını doğrularken, “çok sayıda isyancının” öldürüldüğünü bildirdi. NATO güçleri, saldırıda sivillerin ölüp ölmediğinin araştırıldığını belirtti.

Emniyet Müdürü Muhiddin, militanların iki tankeri Kunduz’un Omar Hel köyünde gece yarısı kaçırdığını ve NATO güçlerinin de militanların bir nehir geçişinde tankerleri durdurduğu sırada hava saldırısı düzenlediğini söyledi.

Adı açıklanmayan bir polis yetkilisi de ölen 90 kişinin 40’ının sivil olduğunu kaydetti. Emniyet müdürü de ölenlerin sayısını 90 olarak açıkladı.

Reuters ajansına göre NATO güçleri de bölgeye düzenlenen hava saldırısında kaçırılan petrol tankerlerinin ve militanların hedef alındığını ve çok sayıda isyancının öldürüldüğünü doğruladı. NATO saldırıda sivil kayıp olup olmadığının araştırıldığını bildirirken, ABD ve NATO komutasındaki güçlerden henüz başka açıklama gelmedi.

Patlamada yaralanan 12 kişinin de hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

GATES: “AFGANİSTAN’DA SAVAŞMAYA DEĞİYOR”

Öte yandan Afganistan’da asker sayısının artırılmasına kamuoyunda desteğin düşmesiyle karşı karşıya olan ABD Savunma Bakanı Robert Gates, Afganistan’dan çekilmenin zamanı olmadığını ve savaşmaya değdiğini söyledi.

Kamuoyu yoklamaları Afganistan’da terörle mücadele çabalarına halkın inancının giderek azaldığını gösterirken, Gates, Pentagon’da düzenlediği basın toplantısında, sabırlı olunması çağrısında bulunarak, Afganistan’daki Amerikan mevcudiyetinin teröristlere karşı şart olduğunu belirtti.

Gates, ABD Başkanı Barack Obama’nın, 21 bin Amerikan askerinin daha Afganistan’a gönderilmesini de içeren çabalarının “sadece başlangıç olduğunu” ifade ederek, bunun başarıya ulaşması için bir şans tanınması gerektiğini kaydetti.

Amerikalı Bakan, “savaşın, yönetimin (Washington yönetimi) elinden kayıp gittiğini düşünmüyorum” diyerek, Afganistan’dan çıkmanın zamanının geldiğini düşünmediğini vurguladı.

Gates, bununla birlikte, Afganistan konusundaki yaklaşımlarının işe yaradığını göstermek için sürenin azaldığını da ifade etti.

1217200cookie-checkNATO’nun Afgan katliamı: 90 ölü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.