NATO’yu halk değil politikacılar istiyor

Son zamanlar Ukrayna’daki Parlamento seçimleri yakınlaştıkça birçok parti de ülkenin iç ve dış sorunları ile daha fazla ilgilenmeye ve çözüm yollarını aramaya başladı.

Ukrayna’da iktidar ve muhalefet, halkın karşı çıkmasına rağmen NATO’ya girilmesi konusunda aynı görüşü paylaşıyor. Önde gelen Bögeler Partisi (Partiya Regioniv) NATO ile ilişkilerin aktif hale gelmesi taraftarı olduğunu seçim öncesinde açıkladı.

Bugün Ukrayna’da görevli olan yabancı diplomatların karşısında konuşan Ukrayna’nın eski Başbakanı, Bölgeler Partisi Genel Başkanı V.Yanukoviç “Biz Ukrayna ve NATO arasındaki ilişkilerin daha aktiv hale gelmesi taraftarıyız. Ukrayna her zaman NATO’nun en çok güvenebileceği bir ülke olmuştur ve öyle olmaya da devam edecektir. Biz, NATO ile silah dağıtım kısıtlamasında ve diğer alanlarda sıkı işbirliği projelerinde yer almalıyız” diye konuştu.

Halkın ancak yüzde 15’inin Ukrayna ve NATO işbirliğini desteklemesine rağmen, Yanukoviç bu doğrultuda halkın bilgilendirilmesini istedi ve Avrupa güvenliği açısından Avrupa ülkeleri ile yeni ortak Avrupa güvenlik koruma sisteminin geliştirilmesi gerektiğini belirtti.

FOTOĞRAF: Yanukoviç

1114670cookie-checkNATO’yu halk değil politikacılar istiyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.