Naylon baraka dayandı, çelik çatı uçtu!

Önceki gün bölgede etkili olan şiddetli fırtına gece yarısından sonra hızını iyice artırdı. Yeşilköy Beldesinde, ihracat ofisleri ve paketleme ünitelerini barındıran hal binası bloklarından birinin 5 yüz metrekarelik çelik çatısı fırtınanın şiddetine dayanamayarak 100 metre ilerideki seraların üzerine uçtu.

BİR YILIK EMEKLERİ BİR GECEDE YOKOLDU

Gece saat 2-3 sıralarında büyük bir gürültüye uyanan üreticiler, çelik çatının seralarını yıktığını gördüler. Olayda İsmail İrbeç’e ait, bin 500 metrekarelik seranın büyük bir bölümü yıkıldı. Veysel Sarıbaş, M. Ali Çetin, ve Hakan Titrek’e ait seralar ise hasar gördü. Olayın gece yarısı meydana gelmesi olası bir can kaybını önlediğini belirten üreticiler, yaşananlara isyan ettiler. Serası kullanılamaz duruma gelen çiftçi İsmail İrbeç (50) ve diğer seracılar, bir yıllık emeklerinin bir gecede yok olduğunu belirterek belediyeyi ve hal binasını yapan müteahhidi suçladılar. Yaklaşık 100 bin liralık maddi zararları olduğunu dile getiren üretici İsmail İrbeç, Yeşilköy Belediye Başkanı Ahmet Akdeniz’e zararlarının karşılanması için başvurduklarını ancak Akdeniz’in kendilerine “afet yıktı ben ne yapayım” yanıtını verdiğini dile getirerek olayla ilgili yargı yoluna başvuracaklarını söyledi.

‘İHALE EHİL OLMAYAN KİŞİLERE VERİLDİ’ İDDİASI

Bölgede yüzlerce naylon sera ve başka binalar fırtınayı küçük hasarlar ile atlatırken, belediyeye ait hal binasının çatısının uçması, olayda ihmal var mı sorusunu getirdi. Hal binasının uçan çatısının zarar verdiği çiftçiler, çelik çatının kuş gibi uçmasının ihmalden kaynaklandığını öne sürdüler. Hal binasının belediye tarafından yapılan ihale sonucu ‘ehil’ olmayan kişilere verildiğini öne süren üreticiler, daha çok kazanç uğruna binaların çürük yapıldığını savundular. Çiftçiler, inşaat aşamasında hiç bir kontrol yapılmadığını öne sürerek Yeşilköy Belediye Başkanı Ahmet Akdeniz’i ihmalcilikle suçladılar.

İNŞ. MÜHENDİSİ KARAGÜL: ‘OLAYIN SORUMLUSU BELEDİYE!’

Yeşilköy Belediyesi tarafından Yap İşlet Devret (YİD) modeliyle yedi ayrı kişiye ihale edilen hal kompleksi projesinin İnşaat Mühendisi Bayram Karagül tarafından inşa edildiği öğrenildi. Olayın bir proje hatasına bağlı olup olmadığı yönündeki soruları yanıtlayan Karagül, “ben ve ortaklarım, kendi memleketimiz diyerek, hiçbir ücret almadan projeyi bitirip Yeşilköy Belediyesine eksiksiz verdik. Ancak Belediyenin, hiçbir önerimizi kabul etmediğini görünce, işin denetimini biz bıraktık. Kamu binaları mevcut yasalar ile denetimden muaflar. Belediyenin kendi birimlerince bu denetimler yapılıyor olması gerekirdi. Yaptığımız proje de herhangi bir eksik yoktur. Olayın sorumlusu, bu inşaatları yapanlar ve yapılanları denetlemesi gereken belediyedir” diye konuştu.

BAŞKAN AKDENİZ ‘ŞU ANDA HİÇ BİR ŞEY BİLMİYORUM’

Yeşilköy Belediye Başkanı AKP’li Ahmet Akdeniz ise büyük bir afet olarak tanımladığı olaydan büyük üzüntü duyduğunu belirterek, “biz siyaset ile uğraşıyoruz. Hakkımızda her şey konuşuyorlar, konuşabilirler. Olayda can kaybı olmamasına şükrediyorum. Vatandaşlarımız zarar görmüşlerdir. Elimden geleni yaparak vatandaşlarımıza yardımcı olacağız. Kaymakam ile görüştüm, bir hasar tespit komisyonu kurmaya çalışıyoruz” dedi.

Akdeniz, inşaatlarının çürük yapıldığı ve belediye tarafından denetlemediği iddialarıına ise “şu anda hiçbir şey bilmiyorum ve düşünemiyorum” yanıtı verdi.

1535860cookie-checkNaylon baraka dayandı, çelik çatı uçtu!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.