‘Nazi Papa’ indymedia’yı kararttı

Roma Savcılığı, Papa XVI. Benediktus’u önceki gün fotomontajla “Nazi Papa” alt yazısı ve Nazi üniforması ile yayımlayan www.italy.indymedia.org adlı site hakkında soruşturma açtı. Merkezi Brezilya’da San Paolo’da bulunan www.indymedia.org  adlı site hakkında başlatılan soruşturmanın uluslar arası ölçekte yürütüleceği açıklandı.

Ulusal Gazeteciler Federesyonu sekreteri Paolo Longhi, “İndymedia’nın yayın politikası ve yayımladığı fotoğrafları savunmasa da, İtalya’da basın ve  eleştiri özgürlüğü konularında ciddi sınırlamalar getirilmesine karşıyım” diye konuştu.

İndymedia İtalya’nın editörlerinden Enrico Mentana ise tepkisini “bir sitede yayımlanan haberle ilgili yargıya başvurulması vahim bir durum. Ben her türden sansüre karşıyım, özellikle de elektronik ortamda yayımlanan  bir sitenin sayfalarının karartılmasına karşı çıkıyorum. Dinlere saygılı olmak yargının değil biz operatörlerin sorumluluğunda” diye dile getirdi

Savcılık. İtalyan adli sistemindeki  403 numaralı yasaya dayanarak Katolik dini ve bu dinin temsilcilerine  yayın yoluyla hakaret. edenlerin suç işlediklerini öne sürdü.

www.italy.indymedia.org adlı sitenin normal yayın akışını sürdürdüğü, ancak  Papa !6. Benediktus’u Nazi üniforması ile gösteren sayfanın  karartıldığı belirtildi.

1105440cookie-check‘Nazi Papa’ indymedia’yı kararttı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.