Nazilere hoşgörü yok!

Geçen Cumartesi günü yaklaşık 250 faşistin yer aldığı gösteriyi engellemek üzere düzenlenen karşı gösteriye 3000’in üzerinde demokrat katıldı. Sendikaların, yerel inisiyatif ve örgütlerin yanı sıra kilise ve partilerinde içinde yer aldığı karşı göstericiler, faşistlerin gösterilerini ve propagandalarını yapamamaları için yoğun bir çaba gösterdiler.

Faşistlerin yürüyüş kortejini durdurmak üzere yolu kesen anti faşist göstericilere polis saldırdı. Cop ve tazyikli su ile saldırın polis 13 anti faşist göstericinin yaralanmasına neden olurken 75’ini de gözaltına aldı.

”Nazilere tolerans göstermenin hiçbir nedeni yok ve olamaz” diye slogan atan göstericilere saldıran polis daha sonra yaptığı açıklamada bu tutumu savundu. ”NPD’li göstericiler kurallara uyarlarken karşı göstericilerin kurallara uymadığını tespit ettik” diye konuşan polis sözcüsü, herkesin demokratik hakkını kullanabileceğini iddia etti.

Polisin verdiği bilgiye göre yaklaşık 3 bin toplum polisi, faşistlerin gösterisini korumak üzere Braunschweig’de görevlendirildi. Devletin faşist gösterileri korumasını eleştiren anti faşist göstericiler, ”devlet bu gösterileri korumasa yürüyemezler” dediler.

FAŞİSTLERİN UYARI NÖBETİ
Aynı gün Hamburg’da yaklaşık 50 faşistin, ”uyarı nöbeti” yapmaya çalışmaları semt halkı tarafından engellendi.

Schnelsener semtinde 19.30 – 22.00 arası yapılmak istenen ”uyarı nöbeti” başta semt gençliği olmak üzere halkın tepkisi üzerine 45 dakikada son buldu. Kısa bir süre içinde faşistlerin bulunduğu yere gelen 400 civarında semt sakini faşistleri kovdular.

Berlin yakınlarındaki Halbe şehrinde de 100 civarında faşist gösteri yaptı. Sendikaların, yerel inisiyatif ve örgütlerin yanı sıra kilise ve partilerinde içinde yer aldığı bir inisiyatif tarafından düzenlenen karşı gösteriye binin üzerinde demokrat katıldı.

Polisin ve faşist göstericilerin değişik provokasyonlarına karşın her hangi bir olay çıkmadı.

1109220cookie-checkNazilere hoşgörü yok!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.